Praktische info
Koolmeesweg 1 - 3
7331 SB Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in een groepswoning in Apeldoorn
Koolmeesweg 1a-b-3

Wonen

Het is zondag. Vandaag ga je met een huisgenoot en een begeleider ontbijt halen bij de bakker op de hoek van de straat. De bakker kent jullie, dus hij zegt vriendelijk gedag en vraagt hoe het met jullie gaat. Wat mag het zijn? Croissantjes natuurlijk! Jullie lopen terug en kunnen bijna niet van de broodjes afblijven. Aan tafel in de gezellige keuken wacht de rest van de groep. De dag kan beginnen. Smakelijk eten!

In het kort

De groepswoningen op Koolmeesweg 1a en b en 3 vormen samen een hofje. Alle drie de huizen zijn bedoeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. We vinden het belangrijk dat de bewoners uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk worden. Zij leren stap voor stap nieuwe alledaagse vaardigheden aan.

De woningen

Op deze woongroep heb je veel plek voor jezelf. Je hebt je eigen slaapkamer, waar je televisie kunt kijken of gebruik kunt maken van de WiFi. Woon je op de benedenverdieping, dan heb je geluk: jij hebt je eigen badkamer. Op de bovenverdieping zijn gedeelde badkamers. Gezellig samen tandenpoetsen!

In de gemeenschappelijke woonkamer en keuken is altijd ruimte om samen te kletsen. Bij alle drie de woningen is de benedenverdieping geschikt voor mindervalide bewoners. 

Het hofje heeft een rookruimte en een schuur waar je je fiets kwijt kunt.

In de buurt

Je vindt de groepswoningen in Apeldoorn-Zuid. Vlakbij zijn onder andere een snackbar, bakker, ijssalon en boekhandel. Verder zijn er in de buurt nog een aantal andere woongroepen van ’s Heeren Loo, waarmee we regelmatig samen iets ondernemen.

Dagje uit

Als hoofdstad van de Veluwe leent Apeldoorn zich prima voor prachtige wandel- en fietsroutes. Ben je wat minder sportief aangelegd, dan kun je gaan winkelen in de gezellige binnenstad. Voor de dierenliefhebbers is er de Apenheul, waar je wel uren kunt kijken naar de loslopende apen.

Openbaar vervoer

De Koolmeesweg is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Om de hoek stopt de bus, die je in een kwartier naar het centrum brengt. 

Bij ons komen wonen

Wonen op de Koolmeesstraat betekent veel gezelligheid; je hebt ten slotte genoeg mensen om je heen. Zij hebben een leeftijd van ongeveer 20 tot 30 jaar en een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zie jij jezelf hier al wonen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Adres

Koolmeesweg 1a
7331 SB
Apeldoorn

Koolmeesweg 1b
7331 SB
Apeldoorn

Koolmeesweg 3
7331 SB
Apeldoorn

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op