Adres en contact
Koraalstraat 22-26-30a-b-c
8255 AL Swifterbant
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Swifterbant
Koraalstraat 22-26-30

Wonen

Jij zou graag willen leren om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Je bent graag op jezelf, maar je houdt ook van gezelligheid.

In het kort

Aan de Koraalstraat 22-26-30 zijn er appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar en die worden ondersteund door een gedragswetenschapper en een manager. De begeleiding richt zich op de ontwikkeling van de bewoners en zorgt voor een beschermde woon- en leefomgeving. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding, werk of school. In de overige uren hebben ze vaste begeleidingsmomenten en natuurlijk vrije tijd voor hobby’s, sociale contacten en andere activiteiten.

Woning

De appartementen aan de Koraalstraat zitten in drie aaneengesloten woningen. Hier bevinden zich zeven individuele appartementen en één appartement voor een stel. Elk appartement heeft een eigen voordeur, een woonkamer met een keukenblok, aparte slaapkamer en een eigen douche. Ook is er een grote tuin en krijg je een eigen schuurtje. We hebben een gezamenlijke ruimte die we twee keer per week gebruiken om samen te koken en te eten. Op nummer 26 is er een kleine sportschool waar je op afspraak, zelfstandig of onder begeleiding kunt sporten. Daarnaast is er op huisnummer 26 een kantoor, vergaderruimte en de slaapkamer voor de begeleiding.

Omgeving

De Koraalstraat is een woonlocatie midden in een woonwijk in Swifterbant (gemeente Dronten). Swifterbant ligt op ongeveer een kwartier reizen met de auto bij Dronten vandaan en op 20 minuten reizen van Lelystad. Zowel Dronten als Lelystad zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken. Op loopafstand is een winkelcentrum en bushalte. In de buurt is een zwembad, een sportterrein en leuke restaurants en cafetaria’s.

Voor wie?

De appartementen zijn voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie. Je kunt naast je licht verstandelijke beperking ook Autisme, ADHD, trauma's of hechtingsproblemen hebben. De begeleiding is voor iedere bewoner anders. Afhankelijk van wat jij nodig hebt maken we samen met jou een plan en stellen we doelen op waar jij aan wilt werken. Als je op de Koraalstraat komt wonen kan je al best het een en ander zelf. Dit is ook belangrijk omdat je echt zelfstandig woont in je eigen appartement, met je eigen voordeur en er weinig spontane contactmomenten zijn met begeleiding. Je kunt altijd bij ons terecht, maar zult naast je vaste begeleidingsmomenten vooral met je eigen leven bezig zijn.

De nadruk ligt op het stimuleren van jouw eigen ontwikkeling, zodat jij het beste uit jezelf durft te halen. Uiteindelijk is het hoofddoel van alle bewoners op de Koraalstraat om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen, in je eigen woning buiten de Koraalstraat met begeleiding van het ambulante team. Wij helpen je hier graag bij!

Wij lopen een klein stuk van jouw leven met jou mee en daarna zal je de Koraalstraat weer verlaten. Daarom vinden wij het belangrijk om de mensen die belangrijk zijn voor jou steeds te betrekken.

Wil je een keer komen kijken? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op