Adres en contact
Kort-Ambachtlaan 26
3333 EP Zwijndrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen met behandeling en training in Zwijndrecht
Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek

Behandelgroep 18+ Kort-Ambachtlaan 26MA is een groepswoning voor 17 jongeren met een licht verstandelijk beperking, in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar.

In het kort

Behandelgroep 18+ Kort-Ambachtlaan 26MA is een groepswoning voor 17 jongeren met een licht verstandelijk beperking, in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar. Het uiteindelijke doel van alle jongeren is om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen. Hierbij wordt de behandeling langzaam minder en gaat het over op begeleiding op vraag van de jongere zelf. Op Kort-Ambachtlaan 26MA wordt niet gewerkt met dagstructuur of groepsmomenten. Iedere jongere heeft eigen doelen en werkt hier dan ook individueel aan. De begeleiding vindt plaats volgens de methodiek Competentie Gericht Werken waarbij bestaande vaardigheden worden versterkt en nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Voor wie

Voor jongeren met een LVB, die nog net een beetje behandeling nodig hebben om verder te komen in het zo zelfstandig mogelijk wonen.

De woning

Kort-Ambachtlaan 26MA is gelegen in de wijk Kort Ambacht in Zwijndrecht. De woning bestaat uit een aantal individuele slaapkamers verdeeld over 3 verdiepingen met gedeelde badkamer en toilet. Daarnaast zijn er nog 4 appartementen met eigen keuken en badkamer/toilet. Je woont samen met 16 andere jongeren maar werkt aan je eigen doelen die je samen met je persoonlijke begeleider hebt afgesproken. Begeleiding is altijd aanwezig. In de gezellige woonkamer of keuken is altijd ruimte voor een gesprek of een spelletje.

De omgeving

Op 5 minuten lopen vind je het winkelcentrum Kort Ambacht waar je bij de Dirk je dagelijkse boodschappen kan halen. Natuurlijk zijn er nog meer verschillende winkels te vinden waar je zo goed als alles kan kopen om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat verderop is het Develpark en met de bus (op 5 minuten lopen) ben je zo op station Zwijndrecht waar je de trein naar Dordrecht of Rotterdam kan pakken.

Wil jij leren om nog zelfstandiger te worden maar heb je geen behoefte aan groepsmomenten? Misschien is Kort-Ambachtlaan 26MA wel wat voor jou. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op