Adres en contact
Kort-Ambachtlaan 26
3333 EP Zwijndrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen met behandeling en verblijf in Zwijndrecht
Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek

Op de Kort-Ambachtlaan 26MB/MC wordt behandeling met verblijf geboden; om gedragsverandering te bereiken, gericht op praktische, sociale en emotionele vaardigheden. Dit doen we aan de hand van de methodiek Competentie Gericht Werken (CGW). Hierbij worden de aanwezige competenties versterkt en nieuwe vaardigheden aangeleerd. Er wordt individueel begeleidt en er wordt op maat behandeling geboden.

In het kort

Kort-Ambachtlaan 26 MB/MC is een woning in de wijk Kort Ambacht in Zwijndrecht. Het doel van het verblijf op deze woning is dat jongeren binnen een huiselijke woonomgeving toewerken naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Dit doen we door het bieden van maatwerk. Elke jongere werkt aan individuele doelen, op zijn eigen tempo. De begeleiders passen de mate van begeleiding aan, aan de behoefte van de jongere. Dit zorgt ervoor dat je de ene keer dingen samen gaat doen, en ook samen zoekt naar de balans tussen samen doen en zelf doen. De jongere oefent met vaardigheden en het pakken van eigen regie. Zo leert de jongere steeds meer op eigen benen te staan met als doel: het vergroten van de zelfredzaamheid en het versterken van de eigenwaarde.

Verloop van de behandeling

Bij Auriga, een orthopedagogisch behandelcentrum, wordt de behandeling multidisciplinair vormgegeven. Minimaal zijn een team van begeleiders en een gedragswetenschapper betrokken bij de behandeling. Wanneer nodig kan een therapeut, psychodiagnosticus en/of arts verstandelijk gehandicapten betrokken worden bij de behandeling. De persoonlijk begeleiders zetten samen met de jongere de lijn uit van behandeling. Er worden
actiepunten opgesteld waaraan de jongere samen met de begeleiders op de groep aan gaat werken. De doelen worden SMART omschreven in het ECD (Caress). Elke 3 maanden wordt de ontwikkeling van de jongere vastgelegd in de periode-evaluatie in Caress. Elke 6 maanden is er een evaluatie behandelplan (EVB) met de jongere en zijn netwerk, wettelijk vertegenwoordiger, persoonlijk begeleider, en de gedragswetenschapper.
De behandeling wordt vormgegeven vanuit de vier-milieusbenadering (verblijf, dagbesteding, systeem/thuis/ vrije tijd).

Perspectief

Jongeren werken gedurende hun verblijf aan een passend perspectief. Een mogelijk vervolg na een verblijf op de Kort Ambachtlaan 26 Mb/MC is doorstromen naar begeleid wonen of zelfstandig wonen eventueel met ambulante ondersteuning.

De omgeving

Op 5 minuten lopen vind je het winkelcentrum Kort Ambacht waar je bij de Dirk je dagelijkse boodschappen kan halen. Natuurlijk zijn er nog meer verschillende winkels te vinden waar je zo goed als alles kan kopen om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat verderop is het Develpark en met de bus (op 5 minuten lopen) ben je zo op station Zwijndrecht waar je de trein naar Dordrecht of Rotterdam kan pakken.

Wil jij leren om nog zelfstandiger te worden maar heb je geen behoefte aan groepsmomenten? Misschien is Kort-Ambachtlaan 26MA wel wat voor jou. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op