Adres en contact
Kriekveld 19
6651 TM Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Druten
Kriekveld 19

Wonen

Samen met je begeleider bekijk je naar je dagprogramma op je pictobord. Vandaag ga je snoezelen in de badkamer. Dat vind je heerlijk. Lekker ontspannen in spannen in warm water, luisteren naar zachte muziek en kijken naar de beelden op het plafond.

In het kort

Aan de Kriekveld 19 wonen 4 vrouwen en 4 mannen met intensieve 24-uurszorg. Zij hebben een matige tot zeer verstandelijke beperking. En sommige ook een lichamelijke beperking, zoals slechtzien of slecht horen. De begeleiding zorgt voor een ontspannen en rustige sfeer met voldoende structuur. Ook stimuleert zij de bewoners hun vaardigheden zoveel mogelijk te behouden. Alle bewoners hebben een eigen studio met badkamer. In de gezamenlijke woonkamer ontmoeten zij elkaar.

Zo kun je wonen

Kriekveld 19 is in 2023 opgeleverd. De woning is geheel gelijkvloers en zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Daardoor kun je er blijven wonen als je levensomstandigheden veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, ziekte of handicap. Jij en je 7 medebewoners hebben allemaal een eigen studio met badkamer. In de ruime gezamenlijk woonkamer met ontmoeten jullie elkaar en eten jullie samen. In de woning is ook een snoezelbadkamer met bad aanwezig. Er is een tuin waar je tijdens zomeravonden heerlijk kan zitten.

Zo begeleiden we je

Bij ons krijg je de zorg die je nodig hebt, zodat je je lichamelijk en geestelijk prettig kunt voelen. We zorgen voor voldoende rust, structuur, veiligheid en een voorspelbare dagstructuur. Natuurlijk doe je ook dingen waar je juist alert van wordt. Je hebt een eigen dagprogramma, waardoor je met behulp van pictogrammen of voorwerpen altijd snapt hoe je dag eruitziet. De begeleiders helpen jou ook met je dagprogramma bijvoorbeeld wanneer je gaat eten of activiteiten en of dagbesteding hebt. De begeleiding werkt volgens de methode Triple-C. Daarin kijken we goed naar wat jij nodig hebt, ook al kun je dat niet altijd goed aangeven. We stimuleren je om vaardigheden te ontwikkelen of te behouden. Je maakt zoveel mogelijk je eigen keuzes. Natuurlijk moet je daarbij wel rekening houden met je medebewoners. ’s Nachts komt de nachtzorg regelmatig langs en weten we via een uitluistersysteem of je nog lekker slaapt.

De omgeving

De woningen aan Kriekveld staan midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. In de buurt zijn werk- en dagbestedinglocaties. In Druten is veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. In de wijk zijn ook een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten ligt op 10 minuten loopafstand. Daar zijn bushaltes met bussen naar onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie? 

In Kriekveld 19 wonen volwassen cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en meestal ook een lichamelijke beperking. Zij hebben intensieve begeleiding en verzorging nodig.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op