Adres en contact
Kriekveld 5-5a-b-c-d-e-f-7-7a-b
6651 TM Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Druten
Kriekveld 5a-b-c-d-e-f en 7a-b

Wonen

Je kunt nog steeds niet geloven dat je een eigen appartement hebt. Het voelt heerlijk. Lekker je eigen ding doen, maar toch omringd met huisgenoten. Je hebt een goede klik met je huisgenoten, want jullie hebben veel gemeen. In de ochtend is er even begeleiding. Jullie drinken samen een kop koffie in de gemeenschappelijke woonkamer. Ook ’s avonds komt de begeleiding langs en kletsen jullie in de woonkamer. Voor die tijd heb je zelf je avondeten verzorgd of heb je mee gegeten met je huisgenoten. Als je hulp nodig hebt, dan schakel je die zelf in. Dit is een ideale plek om zelfstandig te wonen en te ontdekken!

In het kort

Kriekveld 5 en 7 zijn appartementen voor begeleid zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. In deze appartementen staat het zelfstandig wonen en deelnemen aan de maatschappij voorop. De begeleiding stimuleert de bewoners in hun zelfstandigheid. Het doel is om uiteindelijk door te stromen naar een zelfstandigere woning.

Gebouw

In het gebouw bevinden zich 7 appartementen: 3 op de begane grond en 4 op de bovenverdieping. Ieder appartement heeft een eigen woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer met een keuken en een washok. De tuin met berging achter het gebouw wordt gedeeld met de bewoners. Het gebouw heeft een naar de 2e verdieping. Een traplift of lift is er niet, waardoor het gebouw beperkt toegankelijk is voor mensen met een rollator of rolstoel. In het gebouw is een uitluisterunit en er zijn deurmeldcontacten bij de buitendeur en bij de appartementen.

Omgeving

De woningen aan de Kriekveld liggen midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. In de buurt zijn werk- en dagbestedingslocaties. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

Naast de dagelijkse bezoekjes kunnen de bewoners zelf begeleiding inschakelen via een uitluisterunit. De begeleiding richt zich op het stimuleren van de zelfredzaamheid en eigen regie. Zij werkt volgens de methode CompetentieGericht Werken. Daarbij ligt de focus op de sterke kanten van de bewoners.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten ligt op 10 minuten loopafstand. Hier heb je bushaltes met bussen naar onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De appartementen aan Kriekveld 5 en 7 zijn geschikt voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. hun wens is om zelfstandig te gaan wonen. De bewoners zijn volledig mobiel en hebben voldoende vaardigheden om te kunnen wonen in een leer- en trainingshuis.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op