Adres en contact
Kwartelstraat 32-33-34
1826 KK Alkmaar
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Alkmaar
Kwartelstraat 32-33-34

Wonen

Vandaag ga je met je huisgenoten en begeleiding het centrum van Alkmaar verkennen: jullie wandelen langs de grachten, praten ondertussen gezellig over het weer en stoppen onderweg ergens om een kop koffie te drinken. Moe maar voldaan komen jullie aan het einde van de dag thuis: je gaat nog even bankhangen, en daarna kruip je lekker onder de dekens in je eigen bed. Morgen is er weer een dag!

In het kort

In de eengezinswoningen op de Kwartelstraat is 24 uur per dag hulp beschikbaar voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Hier is het vooral belangrijk dat bewoners leren meer zelfstandig te zijn in een veilige gestructureerde omgeving.

De woningen

Op de Kwartelstraat vind je gezellig ingerichte eengezinswoningen aan een rustige, groene weg. Alle woningen hebben plaats voor vier bewoners. De woningen op nummer 32 en 33 hebben een gezamenlijke woonkamer met open keuken. In elke woning zijn op de eerste verdieping drie zitslaapkamers en op de tweede verdieping één zitslaapkamer. Op nummer 34 heeft iedereen ook een eigen zitslaapkamer. De keuken en woonkamer worden gedeeld. Alle woningen hebben een voor- en achtertuin. De woningen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Omgeving

De woning bevindt zich in de Alkmaarse wijk Daalmeer, gelegen tussen Sint Pancras en Koedijk. In de wijk vind je alle voorzieningen die je nodig hebt: een Jumbo en apotheek, maar ook een snackbar en een concertzaal op fietsafstand.

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend: met de bus ben je binnen 20 minuten in hartje Alkmaar. Alkmaar zelf biedt een prachtig oud centrum met mooie grachten, musea, terrasjes en een bioscoop. Vergeet ook vooral niet een bezoekje te brengen aan de bekende kaasmarkt. 

Voor wie 

De bewoners van de appartementen op de Kwartelstraat zijn licht verstandelijk beperkt tot zwakbegaafd. Zij hebben baat bij een vaste dagroutine en duidelijke begrenzing.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op