Adres en contact
Kwikstaart 1-3
9781 XL Bedum
Contact opnemen Direct aanmelden

Woongroep voor volwassenen met (Z)EMB
Kwikstaart 1-3 in Bedum

Wonen

Ben je op zoek naar een fijne woongroep en heb je een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB)? Dan ben je van harte welkom in de Kwikstaart 1-3 in Bedum.

In het kort

De Kwikstaart 1-3 is een woning voor mensen met een intensieve zorgvraag en wisselende begeleidingsvragen. Er kunnen 10 cliënten wonen. De woning is geschikt voor cliënten in een rolstoel.

De begeleiders bij de Kwikstaart weten veel over eventuele psychiatrische problematiek, zoals autisme, en zelfverwondend gedrag. De woning is heel geschikt voor cliënten die rust en regelmaat nodig hebben en die het leuk vinden om mee te helpen bij huishoudelijke activiteiten.

Zo kun je wonen

In onze mooie gerenoveerde woning heb je een eigen zit/slaapkamer. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Ook kun je heerlijk ontspannen in de grote gezamenlijke zorgbadkamer. Je kunt er snoezelen en genieten van kleuren en geluiden. De bewoners ontmoeten elkaar in de woonkamer. Daar eten, drinken en werken jullie. Ook kun je andere activiteiten doen, zoals sjoelen, volksdansen, naar het koor of de kerk gaan.

Op de Kwikstaart heerst een huiselijke sfeer. Dit merk je aan de gezellige en rustige inrichting. Het is het huis van de bewoners, zij moeten zich prettig voelen. Wij koken zelf en doen je was. En wil je lekker naar buiten? Dan kun je genieten op ons eigen terras.

Dagbesteding

’s Morgens helpen we je eerst met opstaan, wassen en aankleden, daarna ontbijt je samen met je huisgenoten in de huiskamer. Dan mag je even bijkomen en drinken jullie nog koffie. Na de koffie beginnen we met de dagbesteding op de Kwikstaart. We zorgen voor een zinvolle daginvulling met een goede balans tussen activering, stimulering en rust. 

Meestal staat een gezamenlijke activiteit op het programma, zoals knutselen, bakken, soep maken, lekker bewegen, zoals wandelen of zwemmen, of muziek maken. Of je doet zelf een activiteit met een begeleider, zoals genieten van geluiden, muziek en geuren tijdens het snoezelen. Sommige bewoners helpen bij het huishouden. 

Ondersteuning

We ondersteunen jou vanuit de visie dat mensen met (Z)EMB recht hebben op een situatie waarin je een actieve en sturende rol speelt in relatie met anderen. En een situatie waarin je je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen. Want je hebt recht op meer dan goede (medische) verzorging, Wij ondersteunen je in jouw eigen leefomgeving. Een omgeving waarin je rust ervaart en in goede gezondheid een mooie dag beleeft door activiteiten en activering.

We betrekken je verwanten naar wens. Zij kunnen kiezen of ze bij overleggen aanwezig willen zijn. Daarnaast houden we contact via telefoon, e-mail en whatsapp. Natuurlijk kunnen ze langskomen wanneer ze dat willen. Ook nodigen we hen uit bij gezamenlijke georganiseerde activiteiten. Verder sturen wij een paar keer per jaar een nieuwsbrief met verhalen en foto’s van wat de bewoners hebben meegemaakt.

Wie wonen er nog meer

Je medebewoners zijn tussen de 44 en 75 jaar oud. Zij hebben een ernstige verstandelijke beperking en vaak ook lichamelijke beperkingen, zoals slecht zien, epilepsie, eet- en slikproblemen en gezondheidsproblemen. Autisme en zelfverwondend gedrag komt ook voor.

Omgeving

Op een kleine afstand lopen is er een dierenweide/kinderboerderij. Het centrum van Bedum ligt ook op loopafstand. Daar zijn winkels en andere voorzieningen. We wandelen daar regelmatig naartoe om een visje te eten.

Indicatie

Om in de Kwikstaart te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig met minimaal het zorgprofiel VG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (VG5).

Neem een kijkje

Heb je interesse?

Is wonen bij de Kwikstaart iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op