Begeleid wonen in een groepswoning in Monster
Landweg 1-3-5-7-9-11-13

Wonen

Soms word je wel eens agressief. De spanning bouwt dan op en dat heb je niet altijd door. Dit keer viel je een huisgenoot aan. Gelukkig grepen de begeleiders in; hij is niet gewond geraakt. Nu ga je samen met een begeleider naar de fitnessruimte, om wat energie kwijt te raken. Het fietsen op de hometrainer leidt je af van de woede; het zorgt ervoor dat je kalmer wordt. Terwijl je aan het trappen bent, moedigt je begeleider je aan “Ja, goed zo! Gooi het er maar uit”.

Na een tijdje word je wat moe, en steeds rustiger. Als je klaar bent ga je even douchen, je voelt je al wat beter. Tijd om met je begeleider te bespreken wat er gebeurde, altijd een lastig moment. En nu moet je nog je excuses aanbieden aan je huisgenoot. Ontzettend spannend vind je het; je trilt helemaal. Maar je begeleider helpt je en zorgt ervoor dat het gesprek goed loopt. De huisgenoot vergeeft je, gelukkig maar. Daarna is het alweer tijd voor de lunch, samen met de rest van de groep. Een duidelijke dagindeling en begeleiding heb jij nodig, daarom woon je hier op de Landweg.

In het kort

Landweg 1 t/m 13 in Monster is een woongroep en bestaat uit meerdere woningen met 24-uurs begeleiding. De woningen zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Op de bovenste verdieping van het gebouw zijn ook twee dagbestedingslokalen (nummer 13), en er is een crisisplek. De maaltijden, koffie in de ochtend en in middag zijn vaste momenten van de dag. Het dagelijkse ritme geeft duidelijkheid en zorgt voor rust. We houden rekening met de wensen van bewoners en hun familie.

Adres en contact
Landweg 1-3-5-7-9-11-13
2681 VZ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

24-uursbegeleiding in een woongroep

De woningen zijn licht en van alle gemakken voorzien. De woningen zijn verdeeld over de eerste drie verdiepingen van het appartementencomplex. Iedereen heeft een eigen slaap- en badkamer. Nummer 1 t/m 11 hebben zes bewoners. Elk huis heeft een gedeelde woonkamer en (gesloten) keuken waar je alleen of met anderen activiteiten kunt ondernemen.
Nummer 13 is boven en heeft vijf kamers, hier zijn ook nog 2 balkons en een open lokaal in. De doorgangen zijn extra breed, zodat je er met een rolstoel door kan. Ook is er een lift.
In het gebouw hebben we ook een fitnessruimte, waar je even kunt ontspannen door lekker te zweten. In het gebouw is 24-uursbegeleiding dus ook is er altijd een slaapwacht.

De omgeving

Het gebouw staat in een mooie groene omgeving. Rondom het gebouw zijn nog twee appartementencomplexen waar ook mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen wonen. In het midden van de drie appartementencomplexen is een groot grasveld met wat bomen. Hier kun je heerlijk picknicken of bijvoorbeeld een potje voetballen. In de omgeving vind je een zwembad, een café, supermarkt en een kapsalon.

De Landweg is onderdeel van woonzorgpark Het Westerhonk. Hier vind je vele andere woon- en zorglocaties van 's Heeren Loo.

Voor wie

Op de Landweg 1-11 woon je met mensen van alle leeftijden: tussen de 25 en 65. Bij een aantal bewoners komt autisme voor, sommigen hebben een rollator of een rolstoel. Op Landweg 1 en 3 wonen mensen die zeer ernstig verstandelijk beperkt zijn met moeilijk verstaanbaar gedrag. Op huisnummers 5-11 wonen vooral mensen met een lichte tot matige  verstandelijk beperking met agressie en/of psychiatrische problematiek. Er zijn individuele verschillen in behandeling, maar altijd is het doel om een zo fijn en normaal mogelijk leven te hebben. Bij psychiatrische problemen leren we je zelfvertrouwen te verbeteren en beter om te gaan met je emoties.
Bewoners gaan meestal naar de dagbesteding, binnen of buiten het gebouw. Afhankelijk van de problematiek soms individueel. Mogelijkheden voor dagbesteding buitenshuis zijn onder andere de boerderij, manege en de bewegingsgroep.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op