Adres en contact
Schrikslaan 20
3762 TC Soest
Contact opnemen Direct aanmelden

De Lasenberg voor speciaal onderwijs in Soest
Schrikslaan 20

Leren en school

Je hebt het naar je zin op school. Leerkrachten maken graag een praatje met je en iedereen houdt wel van een grapje. Je vindt het fijn dat je lekker actief kan zijn en zo een heleboel leert. Nu een taal- en rekenles en vanmiddag naar het kooklokaal. Morgen begin je eerst in de tuin en daarna weer aan de slag met taal- en rekenwerk.

Je leert dus niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen. Volgend jaar ga je stage lopen. Je weet nog niet of het in een supermarkt, in een verzorgingshuis of bij een groenvoorziening is. Daar gaan jij en jouw ouders nog over praten met de leerkracht. Maar welke richting je ook kiest, je steekt je handen uit de mouwen en leert door te doen. Zo leer je vaardigheden die je in de rest van je leven goed kan gebruiken.

In het kort

Leren door te doen
De Lasenberg is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Bij onze leerlingen gaat leren vaak niet vanzelf. Met een mentor dichtbij en meer begeleiding lukt het meestal wel. Ben je tussen de 12 en 20 jaar oud, dan helpen we je op weg. We leren je om jezelf zo goed mogelijk te redden in de maatschappij. Het is belangrijk dat je goed kunt lezen en rekenen als je van school gaat.
Bij praktijkvakken en stage leer je hoe het is om voor een baas te werken.

Hoe werken we?

In de onderbouw werken we vooral aan zelfredzaamheid. In de klas doe je de theorievakken en bij praktijklessen oriënteer je je meer op de toekomst. Wat zou je later willen worden?

In de middenbouw word je nog meer voorbereid op arbeid. Ook blijft er aandacht voor zelfredzaamheid. Je leert een goede maaltijd maken voor jezelf, kleine klusjes in huis uitvoeren en de tuin onderhouden. Vanaf de bovenbouw ga je buiten de school aan het werk door bijvoorbeeld stage te lopen.

Wat ga je leren?

In de klas werk je altijd aan de vakken Nederlands, rekenen en Engels. Vanaf de middenbouw kun je hierin examen doen (IVIO). Bij praktijkvakken werk je aan arbeidsvaardigheden en maak je kennis met verschillende beroepsrichtingen. We besteden ook aandacht aan cultuur. Er zijn projecten in dans, drama, muziek en beeldende kunst. Wij dagen je uit om actief en creatief te zijn. We vinden het belangrijk dat je je eigen talenten ontdekt en deze met anderen deelt.

Wat kun je na De Lasenberg?

Als je klaar bent op De Lasenberg kan je gaan werken. Soms is dit met extra ondersteuning, bijvoorbeeld van de gemeente. Je kan ook bij ons doorleren via een entree-opleiding. Je hebt dan meer kans op werk. De Lasenberg werkt samen met mbo-scholen in Amersfoort en Utrecht.

‘s Heeren Loo onderwijs

De Lasenberg in Soest is 1 van de 4 scholen van ‘s Heeren Loo onderwijs (De Lasenberg, Beekdal (voorheen Voorthuysenschool), Rietschans College en Emaus College). Op elke school geven wij les aan leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen.

De locatie

Wij delen het terrein in Soest met de behandelgroep van ’s Heeren Loo en De Kolibrie van stichting Meerkring. Op ons eigen terrein is er voldoende parkeerruimte. In de school is een lift. De bus stopt op 10 minuten wandelen van de school en doet er een halfuur over naar Amersfoort.

Aanmelden en contact

Aanmelden op De Lasenberg gaat via onze aanmeldcoördinator. Dit kan het gehele schooljaar. Met de aanmeldcoördinator maak je afspraken over wat mogelijk is. Hierbij hoort ook een rondleiding door de school. Je kunt contact opnemen met onze aanmeldcoördinator: Lucia Regnery. Zij is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag te bereiken op telefoonnummer 088 040 7203 of via e-mail: lregnery@shlonderwijs.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op