Adres en contact
Ledaplantsoen/Fortunalaan 2-86
7321 ER Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Apeldoorn
Ledaplantsoen 2 / Fortunalaan 86

Wonen

Spannend, vanavond heb je een date! Samen met je huisgenootje zit je te giechelen, hoe zou het zijn? Gelukkig heeft hij ook een verstandelijke beperking, dat maakt het wel makkelijker.Je hebt al een leuke jurk uitgekozen. Je staat lekker in je kamer voor de spiegel te tutten: “Wil jij mijn ogen opmaken?”, je doet je ogen dicht en je huisgenootje pakt de oogschaduw. Welke oorbellen doe je zometeen in? Die met het blauwe steentje of toch die zilveren?

In het kort

Het Ledaplantsoen in Apeldoorn is een gezinswoning met 24-uursbegeleiding. Het is hier gezellig en huiselijk, en we houden allemaal wel van een grapje. Je kunt ervoor kiezen om samen dingen te doen, maar ook om dingen voor jezelf te doen op je eigen kamer.

De woning

De woning is ruim en van alle gemakken voorzien. Er wonen meiden met een lichte verstandelijke beperking. Iedereen heeft hun eigen slaapkamer. Er zijn drie badkamers, waarvan er één voorzien is van een bad. Er is een mooie keuken, een gezellige gemeenschappelijke woonkamer en een tuin met een overkapping om te chillen. In de woonkamer is een vaste internetaansluiting en televisie. In de eigen kamers kun je een privé-aansluiting krijgen voor internet en televisie.

De omgeving

De woning ligt in de wijk Welgelegen. Naast de woning is een groenstrook met een speelveld. De woning ligt zowel aan een rustige straat met weinig verkeer, als aan een ventweg naast een drukke doorgaande weg. In de buurt is een winkel en het centrum ligt op acht minuten fietsafstand. Ook kleinere winkelcentra liggen op maximaal tien minuten fietsafstand. De bushalte is op loopafstand.

Wie wonen hier zelfstandig begeleid?

De woning is een doorstroomwoning voor meiden met een lichte verstandelijke beperking (LVB) tussen de 16 en 25 jaar. In de periode dat ze bij ons woont, doorlopen we verschillende fases: wennen, wonen en doorstromen. Hoe verder iemand in een fase is, hoe zelfstandiger diegene wordt. We besteden veel positieve aandacht aan de jongere, stimuleren haar en luisteren naar haar wensen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op