Adres en contact
Leeuwerik 12
9781 XG Bedum
088 - 036 00 30 Direct aanmelden

Groepswonen: een fijne oude dag in Bedum
Leeuwerik

Wonen

Ben je al wat ouder en hou je van gezelligheid, maar ook van rust? En heb je extra zorg nodig omdat je bijvoorbeeld veel dingen vergeet of lichamelijke klachten hebt? Kom dan bij ons wonen aan de Leeuwerik 12 in Bedum. Want wij zorgen graag voor een mooie oude dag voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie.

In het kort

De Leeuwerik 12 in Bedum is een groepswoning voor ouderen die veel zorg en verpleging nodig hebben. Zij hebben allemaal een verstandelijke beperking en sommigen hebben dementie. De 24-uursbegeleiding zorgt voor structuur, veiligheid en gezelligheid. De daginvulling op de woning richt zich op beleving, beweging en activering.

Zo kun je wonen

Aan de Leeuwerik 12 woon je met 9 andere bewoners. In deze ruime woning heb je een eigen zit/slaapkamer met aangrenzende doucheruimte. In de gezamenlijke huiskamer ontmoeten jullie elkaar. Daar eten we samen of drinken we een kopje koffie. Er zijn verschillende belevingshoekjes zodat je kan zitten waar je je prettig voelt. 

Bij mooi weer kun je lekker in onze afgeschermde binnentuin zitten en veilig rondlopen zonder dat je de weg kwijt raakt. Deze tuin staat in verbinding met drie andere woningen voor ouderen. 

De Leeuwerik is een nieuwbouwwoning met moderne faciliteiten en is ingericht op de zorg die je nodig hebt. Zoals tilliften, een moderne zorgbadkamer en leuningen waar je je aan vast kunt houden als je lekker wandelt door de gangen. Ook is er aangepast meubilair en zijn er andere hulpmiddelen zodat je zo lang mogelijk kan worden ondersteund met wat je nog zelf kan. 

Wie wonen er nog meer?

Jouw 9 medebewoners zijn allemaal op leeftijd, sommigen hebben dementie of zitten in een rolstoel. In een ontspannen en rustige sfeer zorgen we dat je het goed en gezellig met elkaar hebt. Natuurlijk kijken we daarbij naar wat jij leuk vindt: lekker een muziekje luisteren, zingen of een film kijken. We gaan regelmatig samen een stukje wandelen, fietsen met de duofiets of zwemmen. Ook kan je spelen met de BelevenisTafel, CRDL, SensiView en een Wonderfoon.

De omgeving

De groepswoning ligt in de woonwijk Ter Laan, vlakbij andere woningen van ’s Heeren Loo. Naast de woning is een kinderboerderij, dus als je van dieren houdt, kun je er makkelijk naar toe. Dichtbij is ook ons ontmoetingscentrum om een kopje koffie of thee te drinken en de polikliniek met artsen en een medische dienst speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vanaf de woning is het ongeveer een kwartier lopen naar het centrum. In Bedum is ook een treinstation en goede busverbindingen.

Hoe begeleiden we jou?

  • We willen een fijne oude dag voor jou. Ons motto daarbij is ‘leven aan de dagen toevoegen’. We kijken voortdurend hoe we jouw leven zo prettig mogelijk kunnen maken en spelen iedere dag in op wat jij aangeeft en wat jij nodig hebt, ook al is dat per dag verschillend. Dit doen we met respect voor wie jij bent en wat jij leuk vindt. We zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer en helpen je om wat je kunt zo lang mogelijk in stand te houden.

    Ook hebben we veel ervaring in het begeleiden en verzorgen van mensen in hun laatste (palliatieve) levensfase.

  • Wonen en dagbesteding lopen naadloos in elkaar over doordat we dagbesteding aan huis bieden. Hierdoor zijn er minder wisselingen op een dag en dus meer vaste gezichten. De daginvulling op de woning richt zich op beleving, beweging en activering. Hierbij kun je denken aan het doen van spelletjes aan tafel, knutselen of handwerken, samen muziek luisteren, samen koken en bakken in de keuken en bewegingsactiviteiten. Bij dit alles beweegt de begeleiding mee in jouw eigen tempo en ritme. 

    Naast dagbesteding aan huis, kan je ook buiten de woning dagbesteding doen als dat nog beter bij je past. Je kunt meedoen met activiteiten zoals tekenen en schilderen, kaarsen maken of de wasserij. Samen met jou gaan we op zoek naar wat jij leuk en prettig vindt.

  • Om bij de Leeuwerik 12 te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie VG7 of VG8 nodig.
    Heb je een uitgebreidere zorgvraag, dan kan er meerzorg worden aangevraagd.

Heb je interesse?

Is wonen bij de Leeuwerik iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op