Adres en contact
Lucas Cranachplantsoen 5
1328 VP Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Lucas Cranachplantsoen 5*
Lucas Cranachplantsoen

In het kort

De woningen aan het Lucas Cranachplantsoen zijn bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het zijn vier aaneengeschakelde woningen, waarin structuur en het nakomen van afspraken centraal staan. Zo eet je op vaste momenten samen en is er één keer in de week een gezamenlijk activiteit. Begeleiding doen we zowel individueel als gezamenlijk. We vinden het hierbij belangrijk dat jongeren leren zoveel mogelijk zelfstandig te leven.

Met zijn tweeën of in een groep

De woningen hebben een moderne uitstraling. In de woningen op nummer 5 en 7 is plek voor maar liefst zes jongeren. In woning nummer 9 kunnen twee jongeren wonen, in woning nummer 11 nog eens drie jongeren.

Natuur binnen handbereik

De woningen zijn gelegen in de levendige wijk Tussen de Vaarten in Almere-Oost. De Albert Heijn is vlakbij, net als een tandartspraktijk en een gezondheidscentrum. Met de bus is het ongeveer een halfuur naar het centrum van Almere.

Voor wie

Deze woonvorm is bedoeld voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking, die ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld het omgaan met geld en het onderhouden van sociale contacten. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden, zoals koken. Op dit moment ligt de leeftijd van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Zij nemen allemaal deel aan dagbesteding.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op