Adres en contact
Lucas Cranachplantsoen 5-7-9-11
1328 VP Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Almere
Lucas Cranachplantsoen 5-7-9-11

Wonen

In het kort

Aan het Lucas Cranachplantsoen wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme en hechtingsstoornis. Het zijn vier aaneengeschakelde woningen, waarin zij individueel werken aan hun doelen om een zo zelfstandig mogelijke toekomst in de maatschappij op te bouwen. Begeleiden doen we zowel individueel als in groepsverband. We vinden het belangrijk dat de jongeren accepteren wie zij zijn en het voor hen best mogelijke uit zichzelf halen!

De woningen

De woningen hebben een moderne uitstraling. Op nummer 5 en 7 is plek voor maar liefst zes jongeren. In woning nummer 9 kunnen twee jongeren wonen. In woning 11 wonen drie jongeren. Op dit moment ligt de leeftijd tussen de 17 en 25 jaar.

De omgeving 

De woningen zijn gelegen in de levendige wijk Tussen de Vaarten in Almere-Oost. De Albert Heijn is vlakbij, net als een tandartspraktijk en een gezondheidscentrum. Met de bus ben je in een half uur in het centrum van Almere.

Voor wie?

Deze woonvorm is voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking, die ondersteuning en of behandeling nodig hebben om trauma’s te verwerken, accepteren wie je bent en te ontwikkelen tot een zelfstandige jongvolwassene. Zo kun je leren om beter met je emoties om te gaan, contacten aangaan en onderhouden, het leven in een dag-structuur, huishoudelijke taken en bijvoorbeeld het omgaan met geld. Samen gaan we op zoek naar een zinvolle dagbesteding, dit kan school zijn maar ook werk.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op