Openbare school voor speciaal onderwijs Olivijn
Marathonlaan 7

Behandelen Leren en school

Weet je nog, dat liedje waarin ze zingen dat kinderen de baas zijn? Dat geldt hier in ieder geval voor jou: niks alleen maar saaie rekensommen maken. Ga tussen het harde werken door lekker relaxen in de snoezelruimte, speel een spelletje met je klasgenootjes op de computer of drijf rond op je rug in het zwembad. Bij Olivijn voel jij je even koning!

In het kort

Met een onderwijs-zorgarrangement werkt 's Heeren Loo nauw samen met de school voor speciaal onderwijs Olivijn. De leerlingen kunnen er terecht voor onder andere  onderschoolse behandeling, naschoolse dagbehandeling en onderschoolse individuele begeleiding. Ondersteuning thuis en opvang op woensdag- of zaterdagmiddag zijn ook mogelijk.

Adres en contact
Marathonlaan 7
1318 ED Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Aangepast gebouw

Het schoolgebouw van Olivijn is aangepast aan leerlingen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er zijn tilliften, een lift en verzorgingsruimten voor medische verzorging. Verder kunnen leerlingen gebruikmaken van een revalidatiezwembad, een aangepaste gymzaal en aangepaste keuken. In de snoezelruimte en speciale prikkelarme ruimte kun zij helemaal tot rust komen.

Voor wie?

Olivijn geeft passend onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking, langdurige ziekte of aan zeer moeilijk lerende kinderen. De leerlingen zijn tussen de 4 en ongeveer 13 jaar oud. Olivijn is een openbare school, ieder kind - ongeacht zijn of haar achtergrond - is dus welkom.

Omgeving

Olivijn staat in de rustige en kindvriendelijke wijk Tussen de Vaarten, nabij een bedrijventerrein. Vlakbij liggen een buurthuis, een sportcentrum en winkels. Ook zijn er groepswoningen van ’s Heeren Loo. Met de bus ben je ongeveer in een half uur in het centrum. Daar is ook onze polikliniek.

Binnen het gebouw van Olivijn zijn ook kinderrevalidatiecentrum Merem, zorggroep Triade, kinderdagverblijf De Schavuiten en Stichting Zorg Almere gevestigd.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op