Adres en contact
Marga Klompéstraat 60 t/m 78
4003 ZR Tiel
Contact opnemen Direct aanmelden

Kind- en jeugdcentrum Flipje
Marga Klompéstraat 60 t/m 78

Behandelen Hulp thuis (ambulant) Logeren

Het kind- en jeugdcentrum Flipje combineert speciaal onderwijs, zorg en begeleiding. Jongeren en kinderen kunnen bij ons terecht. Ze leren zichzelf bij ons beter kennen en zijn volop in ontwikkeling.

In het kort

Aan de Marga Klompéstraat 60 in Tiel zit kinderdagcentrum Flipje. Hier kunnen kinderen tussen de 2-5 jaar oud terecht voor behandeling. Een gedragswetenschapper, logopediste, speltherapeut en/of een fysiotherapeut kunnen deze behandeling geven. Voor elk kind stellen we een behandelprogramma op. Onze begeleiding is gericht op de doorstroom naar het (speciaal) basisonderwijs. Ook kunnen de kinderen en jongeren terecht bij het dagcentrum voor buitenschoolse opvang, leeropvang en kamertrainingen.

Wat doen wij?

Kinderdagcentrum Flipje
Het kinderdagcentrum van Flipje is voor kinderen met een ontwikkelingsprobleem of een verstandelijke beperking. We observeren en diagnosticeren de kinderen. Vervolgens adviseren we de ouders. Bijvoorbeeld over de opvoeding, de begeleiding thuis of over de best passende school. Als het nodig is, starten we een behandeling.

Buitenschoolse opvang Flipje

Bij de buitenschoolse opvang kunnen kinderen en jongeren terecht na school, in het weekend en in de vakantie. De kinderen en jongeren kunnen in een beschermde omgeving spelen en ontspannen. We organiseren activiteiten voor de kinderen en jongeren. Rust, regelmaat en structuur staan hierbij centraal.

Logeeropvang Flipje

Bij de logeeropvang kunnen kinderen en jongeren terecht voor ontspanning. Dan kunnen de ouders een paar dagen weg of even tot rust komen. Logeren kan in het weekend, in vakanties en eventueel door de week. Voor de kinderen en jongeren zijn er leuke gezamenlijke activiteiten.

Kamertrainingscentrum

In het kamertrainingscentrum kunnen (jong)volwassenen terecht die graag zelfstandiger willen worden. In dit centrum zijn appartementen waar de (jong)volwassenen in wonen. Onder begeleiding leren ze vaardigheden, zoals boodschappen doen en de administratie bijhouden. Daarnaast leren zichzelf beter kennen en leren ze een sociaal netwerk op te bouwen.

Omgeving

Het dagcentrum staat aan de rand van het centrum van Tiel. Vlakbij bevindt zich het ziekenhuis Rivierenland. De supermarkt COOP is om de hoek. Vanaf dagcentrum Flipje is het centrum lopend te bereiken. In het centrum zijn restaurants, cafetaria’s en winkels. Ook is de rivier de Waal te voet of met de fiets goed te bereiken. Daarnaast zijn er parken in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen.

Om de hoek van het dagcentrum is het busstation. Het station van Tiel is vijf minuten fietsen. De treinen rijden onder andere richting Arnhem Centraal en Woerden. 

Voor wie?

Kinderdagcentrum: kinderen van 2-5 jaar
Buitenschoolse opvang: kinderen en jongeren van 4-20 jaar
Logeeropvang: kinderen en jongeren van 4-20 jaar
Kamertrainingscentrum: (jong)volwassenen van 18-35 jaar

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op