Adres en contact
Molenstraat 109
6712 CT Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Ede
Molenstraat 109

Wonen

Heerlijk, een eigen appartement. Een badkamer en keuken helemaal voor jezelf. Gelukkig woon je niet helemaal alleen. Als je zin hebt in gezelligheid, loop je zo de gemeenschappelijke woonkamer binnen op de begane grond. Ook kun je het gezellige centrum van Ede verkennen samen met je huisgenoten. Even zin in rust? Ga dan naar het Slijpkruikpark in de buurt. Daar kun je fijn wandelen.

In het kort

Aan de Molenstraat 109 staat een woning voor jong(volwassenen) met een lichte verstandelijke beperking. Op de begane grond is een groepswoning en op de overige verdiepingen zijn appartementen. Er is 24 uur per dag ondersteuning mogelijk. De ondersteuning richt zich op het aanleren van vaardigheden zoals koken en de was doen. Elke bewoner heeft een eigen ondersteuningsplan met persoonlijke doelen. De begeleiding zorgt voor duidelijkheid en structuur. Ook is er veel ruimte voor humor en ontspanning.

Het doel is om bewoners te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Doorstromen naar een meer zelfstandige woning behoort ook tot de mogelijkheden. Overdag gaan de bewoners naar een vorm van werk of dagbesteding.

Woning

De woning heeft drie verdiepingen en is vrijstaand. In de groepswoning op de begane grond wonen vier mensen. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer met keuken worden gedeeld. Op de eerste en tweede verdieping zijn vijf appartementen gevestigd. In elk appartement woont een bewoner. De appartementen hebben een eigen keukenblok en badkamer. De bewoners op de begane grond kunnen doorstromen naar een van de appartementen. 

De gemeenschappelijke woonkamer op de begane grond is ook toegankelijk voor de bewoners van de appartementen. Om de woning heen zit een tuin met achter de woning een beschut terras.

Omgeving

Molenstraat 109 ligt aan een doorgaande weg in Ede. Het openbaar vervoer en het centrum van Ede liggen op loopafstand. Dichtbij de woning zit een kringloop en een tuincentrum. Ede heeft een gezellig centrum met winkels, restaurants en cafetaria’s. De winkels liggen dichtbij elkaar. Net buiten het centrum bevindt zich het treinstation met treinen richting Amersfoort en Ede-Wageningen.

In de buurt zijn parken. Zo ben je binnen tien minuten lopen in het Slijpkruikpark en binnen 15 minuten lopen bij een park met een meertje.

Voor wie?

De bewoners van de Molenstraat 109 hebben een lichte verstandelijke beperking. De leeftijd ligt tussen 18 en 30 jaar. De bewoners in de groepswoning eten elke avond samen. Om de beurt kookt een bewoner. De bewoners van de appartementen eten ook een paar keer per week mee. Er wordt gewerkt aan thema’s als meedoen in de maatschappij, hoe besteed ik mijn tijd zinvol en zelfstandig wonen. De bewoners houden zelf de regie, maar krijgen steun van anderen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op