Adres en contact
Molenweg 31
7396 NE Terwolde
Contact opnemen Direct aanmelden

Molenweg 31-a*
Molenweg

In het kort

Op De Middenhof woon je in een verbouwde boerderij in een rustige landelijke omgeving, een klein stukje buiten Terwolde. Op de boerderij kun je wonen in het Voorhuis bij de woongroep of in een appartement van het Achterhuis. Overdag is er dagbesteding in de oude Deelen, vanuit Middenhof Werkt.

Wonen

Op De Middenhof wonen 11 cliënten met een licht verstandelijke beperking. In het Voorhuis vind je de woongroep. Hierbij horen 5 slaapkamers. In het Achterhuis vind je 6 appartementen met eigen keuken en douche. In het Voorhuis wordt ‘s avonds gekookt voor alle bewoners van het voor- en achterhuis die mee willen eten. Je kunt ook voor jezelf koken. Er is een tweede keuken voor de cliënten van het Voorhuis in de Deel.

In de gezellige woonkeuken hebben we elke dag een aantal koffiemomenten waarbij iedereen mag aanschuiven. Hier kun je ’s avonds ook komen eten. Er is een gezamenlijke woonkamer in het Voorhuis waar je een film kunt kijken of even alleen met een begeleider kunt praten.

Begeleiding

Op De Middenhof is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Overdag zijn de begeleiders van dagbesteding Middenhof Werkt op de woning. Samen met cliënten onderhouden zij het terrein, maaien het gras, werken in de theetuin, malen en verpakken koffiebonen en verzorgen onze geiten, kippen, cavia’ s en vogels.

Aan het eind van de middag en in het weekend zijn er begeleiders van Wonen aanwezig. ‘s Nachts blijft er één begeleider slapen in het Voorhuis. De begeleiders zorgen samen met de cliënten voor een rustige, gezellige, veilige en fijne woonomgeving waarbij je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en je zelfstandige vaardigheden te behouden.

De begeleiding ondersteunt bij wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld door gesprekken, mee te gaan naar de huisarts, samen te koken, te helpen met fysio oefeningen, samen schoon te maken of de was op te vouwen. Ook helpt de begeleiding ’s avonds bij het koken voor de woning en begeleiden zij de groepsmomenten zoals het avondeten en de koffiemomenten.

Omgeving

De Middenhof ligt midden in het buitengebied, net voorbij Terwolde. Dat betekent veel rust, prachtige uitzichten, natuur maar dus ook een eindje fietsen naar de grotere steden. Twello ligt 7 kilometer verderop en naar Deventer is het 10 kilometer fietsen. In Terwolde vind je op loopafstand een kleine supermarkt, kapper, huisarts en een bushalte.

Bereikbaarheid

De Middenhof is landelijk gelegen maar redelijk goed bereikbaar met de Regiotaxi, de fiets en de bus. De meeste bewoners fietsen tussen de woning en hun familie/vrienden in omringende steden. De bus rijdt vanaf Epe en Twello. De bushalte is in de dorpskern van Terwolde. Met een kwartiertje lopen ben je bij De Middenhof.

Voor wie

De meeste bewoners zijn jong-volwassenen tussen de 20 en 30 jaar oud. De mensen die hier komen wonen en werken hebben behoefte aan rust, veiligheid, geborgenheid, acceptatie en contact met andere cliënten en begeleiders. Er is ruimte om je te ontwikkelen en ook om verworven vaardigheden te behouden. De boerderij is in 2013 gemoderniseerd. Het is een oud monumentaal gebouw en daardoor niet geschikt voor cliënten die een rolstoel nodig hebben.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op