Adres en contact
Naarderstraat 77
1251 BG Laren
Contact opnemen Direct aanmelden

Werken en dagbesteding in het Papageno Huis Laren
Naarderstraat 77

Werk of dagbesteding Restaurant

Zoek jij een leuke plek waar je lekker kunt werken, creatief kunt zijn of sporten? Kom dan eens kijken bij het Papageno Huis in Laren. Je kunt kiezen uit allerlei vormen van dagbesteding. Natuurlijk kijken we daarbij naar wat bij jou past. Samen met andere deelnemers ga je aan de slag en leer je nieuwe dingen.

Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op via 0800 - 355 55 55. Of vul het formulier onderaan deze pagina in. Wij helpen je graag!

Je kunt natuurlijk ook als gast naar ons Papageno restaurant komen voor koffie met gebak of een lekkere lunch. Samen met jouw verwanten, vrienden en/of begeleiders krijg je dan een eerste indruk. Het restaurant is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

In het kort

Het Papageno Huis Laren is een samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Stichting Papageno. Hier helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een lichte verstandelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk en zo plezierig mogelijk te leven. Ook helpen we hen een eigen plek te vinden in de samenleving. Een team van hulpverleners staat 24 uur per dag voor hen klaar. Of het nu gaat om wonen, leren, dagbesteding, behandeling, therapie, welzijn of vrije tijd. Bekijk de mogelijkheden in het Papageno Huis Laren.

Werken en leren

Wil jij werken en leren, zodat je je vaardigheden verder ontwikkelt en meer zelfvertrouwen krijgt? Dan begeleiden we jou daar graag bij. Je kunt kiezen uit de horeca, huishoudelijke taken of werken in de klussendienst. We praten met jou over jouw wensen, mogelijkheden en leerdoelen en kijken wat het beste bij jou past. Misschien is dat wel het horecavak.

De kneepjes van het horecavak leren

In het lunchrestaurant van het Papageno Huis Laren kun je werken en leren binnen jouw eigen mogelijkheden. Zo ontwikkel je je tot beginnend horecamedewerker. Misschien wil je graag leren koken en bakken of vind je het leuk om gasten bezig te zijn als gastvrouw of in de bediening. Samen met anderen zorg je voor het eten, bedien je de gasten en zorg je dat de keuken netjes blijft. Daarbij werk je zo zelfstandig mogelijk.

Kok leermeester Robbert Jan Majoor over het lunchrestaurant: “We maken zulke mooie producten. Alles is vers gemaakt; zelfs brood wordt in huis gebakken. Elke dag bakken we verse taarten en koekjes en maken de jongeren nieuwe gerechten. Ik leer hen niet alleen het horecavak. Tijdens het bakken hebben we namelijk mooie open gesprekken, waardoor de jongeren zich ook ontwikkelen.”

Klussen in de klussendienst

Vind je het leuk om buiten te werken en ben je handig? Dan kun je samen met collega’s je handen uit de mouwen steken rond het Papageno Huis Laren.

Creatief zijn of sporten

Je ontwikkelen en plezier maken kan op veel manieren. Bijvoorbeeld met schilderen, boetseren of servies bewerken. Of door muziek maken of toneel te spelen. Je leert nieuwe dingen. Maar je leert ook je zelf beter kennen, en zelfstandig en samen te werken.

Ga je liever sporten met een trainer of kickboksen? Ook dan ontwikkel je jezelf. Je wordt fitter, en werkt aan je zelfvertrouwen. Je leert samen te werken en wordt weerbaarder. Natuurlijk praten we eerst met jou over jouw wensen, mogelijkheden en leerdoelen en kijken wat het beste bij jou past.

Toneelspelen is soms net het echte leven

Houd je van toneelspelen? Kom dan bij onze toneelgroep. We improviseren veel. We doen bijvoorbeeld situaties uit het echte leven na. Of we verzinnen zelf een verhaal met woorden die we bedenken. Onze begeleiders hebben ervaring met toneelspelen. Soms geeft een acteur een aantal weken een workshop. Vind je het nu nog spannend om met of binnen een groep te werken? Dat lossen we samen met jou op. Op een manier die bij jou past.

Begeleidster Charlotte Koelewijn over de toneelgroep: “We hebben laatst de rij bij de kassa in de supermarkt nagedaan. Bij ons in de rij stonden ongeduldige mensen. Sommigen waren zelfs heel onaardig. De caissière was heel vriendelijk. Iedereen ging op in zijn of haar eigen rol. Een van de deelnemers maakte erna zoiets mee in een echte winkel. Door het toneelspel durfde ze daar nu wel te reageren. En daar was ze trots op.”

Onontdekt schilder- of tekentalent

Wil je leren schilderen of tekenen of kun je het al? Bij het Creatief Atelier laat kunstschilder Maja Boot jou de mooiste schilderijen maken.

Kunstschilder Maja Boot over het Creatief Atelier van het Papageno Huis Laren: “Ik vind het belangrijk om goed te luisteren en aan te voelen wat een deelnemer wil bereiken. Zo ontdekken we zijn of haar verborgen talent. Ook help ik hen om vanuit hun gevoel te schilderen en niet vanuit hun hoofd. Daarnaast leren zij om zelfstandig te werken; dus zelf de verf te pakken, zelf de kleuren te bepalen en mengen en alles ook weer op te ruimen en schoon te maken”.

De omgeving

Het Papageno Huis Laren ligt aan de rand van Laren. We zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. We willen de samenleving graag naar binnen halen en aansluiten bij Laren en omgeving.

Voor wie?

Ben je 16 jaar of ouder en heb je autisme met of zonder een lichte verstandelijke beperking, dan kun je bij ons terecht. Wel heb je een Wlz-indicatie of een beschikking van de gemeente nodig (Wmo of Jeugdwet).

Hoe begeleiden we jou?

Wat je ook kiest, er is altijd een begeleider in de buurt. Deze begeleider legt je dingen uit of doet ze samen met jou. Ook kun je bij hem of haar terecht met jouw vragen. We kijken naar wat je al kan. En samen met jou en je verwanten, vrienden of begeleiders maken we een plan voor wat je wilt leren.

Heb je interesse?

Heb je autisme en spreken deze vormen van dagactiviteiten jou aan? Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op via 0800 - 355 55 55 of vul onderstaand formulier in. Wij helpen je graag!

Neem een digitaal kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op