Wonen en dagbesteding in Laren: het Papageno Huis
Naarderstraat 77

Wonen Werk of dagbesteding Restaurant

Vanavond is er een groot diner, met wel 50 man. Jij helpt met een paar collega’s mee bij het bedienen van de gasten. Wel spannend, want iedereen kijkt of jij en je collega’s het goed doen. De eerste gasten druppelen binnen en je serveert bier en wijn. Geconcentreerd loop je met het plateau met drank. Zolang je langzaam loopt, lukt het wel. Yes, de eerste tafel heb je bereikt. Je zet de drankjes keurig voor de mensen neer. Het gaat goed. Na een avond flink doorwerken, praat je met je collega’s na met een colaatje of een biertje. Het was een geslaagde werkdag.

In het kort

Het Papageno Huis is een samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Stichting Papageno. Hier helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een lichte verstandelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk en zo plezierig mogelijk te leven. Ook helpen we hen een eigen plek te vinden in de samenleving. Een team van hulpverleners staat 24 uur per dag voor hen klaar. Of het nu gaat om wonen, leren, dagbesteding, behandeling, therapie, naschoolse opvang, welzijn of vrije tijd. Bekijk de mogelijkheden in het Papageno Huis.

Adres en contact
Naarderstraat 77
1251 BG Laren
Contact opnemen Direct aanmelden

Het gebouw: wonen en een restaurant voor dagbesteding

Het Papageno Huis is een monumentaal pand met 12 appartementen voor jongeren die begeleid zelfstandig kunnen wonen. Ieder appartement heeft een kitchenette en een badkamer met toilet. De begane grond is het bruisende hart van het huis. Er is een klein theater en een ‘Petit Restaurant’. De gemeenschappelijke huiskamer annex eetkeuken op de begane grond, is een rustige plek voor de bewoners en hun gasten in de avonden en weekenden. In het souterrain bevinden zich 6 geluidsdichte ateliers, een mediatheek en een grote multifunctionele ruimte. Hier is overdag de dagbesteding en kunnen de bewoners sporten.

De omgeving

Het Papageno Huis ligt aan de rand van Laren. We zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. We willen de samenleving graag naar binnen halen en aansluiten bij Laren en omgeving.

Voor wie

Het Papageno Huis is voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een lichte verstandelijk beperking. Zij hebben niet altijd de vaardigheden om volledig mee te draaien in het gewone leven. We helpen hen om beter om te gaan of contact te maken met anderen. Ook stimuleren we hun communicatieve vaardigheden en hun voorstellingsvermogen. De bewoners zijn vaak creatief en gepassioneerd. Wij helpen hen hier goed mee om te gaan. In het Papageno Huis begeleiden we hen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Daarbij hebben we oog voor de mogelijkheden van iedere bewoner.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op