Adres en contact
Nagel 56
8321 RG Urk
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding De Groengroep op Urk
Nagel 56

Werk of dagbesteding

Jij houdt van lekker buiten zijn. Ook heb je groene vingers, je werkt namelijk graag in het groenonderhoud. Ook vind je het wel leuk om groentes te verbouwen in een moestuin. Bij ons ben je de hele dag buiten en kun je zwaar werk doen. Of creatief aan de slag met vogelpaketten.

In het kort

De Groengroep is een dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo op Urk. De Groengroep bestaat uit een groep met jongens met een lichte verstandelijke beperking. Sommigen hebben ook een vorm van autisme. Zij werken voor Staatsbosbeheer.

Lekker buiten werken bij de Groengroep

Als Groengroep zijn we de hele dag lekker buiten. Maar elke morgen starten wij in 't Trefpunt en daar sluiten we de dag ook af. Je kan hier groenonderhoud doen, dat betekent dat jij bijvoorbeeld bomen kunt omzagen of gaat bosmaaien. Elke week werken wij op de camping, waar wij het groen op de camping en eromheen netjes houden. Wij hebben ook een eigen moestuin, waar we onze eigen groentes in verbouwen. Bij ons kun je lekker vies worden, lawaai maken en zwaar werk doen. Als je het leuk vindt kun je ook vogelpakketten maken. Hiermee kunnen mensen een vogelhuisje bouwen.

De omgeving

Dagelijks zijn we met de Groengroep aan de slag in het Kuiderbos of op de camping op Urk. Wij doen daar het groenonderhoud. Bomenkappen en grasmaaien bijvoorbeeld. We werken veel met de motorkettingzaag, verschillende andere machines maar ook met schoffels en handgereedschap.

Bereikbaarheid

‘t Trefpunt ligt midden in het winkelcentrum “Het Urkerhard”. De bus stopt voor het winkelcentrum, waardoor de plek zeer goed bereikbaar is. Wij rijden de deelnemers naar de buitenlocaties, en vervoeren ook de gereedschappen.

Voor wie

Bij de Groengroep werken jongens (en hopelijk binnenkort ook meisjes) die een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB) hebben. Sommigen hebben ook een vorm van autisme.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op