Adres en contact
Nagel 56
8321 RG Urk
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding De Groengroep op Urk
Nagel 56

Werk of dagbesteding

In het kort

De Groengroep is onderdeel van het Trefpunt, een dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo op Urk. De Groengroep bestaat uit een groep met jongens met een lichte verstandelijke beperking. Zij werken voor Staatsbosbeheer.

Lekker buiten werken bij de Groengroep

Als Groengroep zijn we de hele dag lekker buiten. Maar elke morgen starten wij in 't Trefpunt en daar sluiten we de dag ook af. Je kan hier groenonderhoud doen, dat betekent dat jij bijvoorbeeld bomen kunt omzagen of gaat bosmaaien. Elke week werken wij op de camping, waar wij het groen op de camping en eromheen netjes houden. Bij ons kun je lekker vies worden, lawaai maken en zwaar werk doen. Als je het leuk vindt kun je ook vogelpakketten maken. Hiermee kunnen mensen een vogelhuisje bouwen.

De omgeving

Dagelijks zijn we met de Groengroep aan de slag in het Kuiderbos of op de camping op Urk. Wij doen daar het groenonderhoud. Bomenkappen en grasmaaien bijvoorbeeld. We werken veel met de motorkettingzaag, verschillende andere machines maar ook met schoffels en handgereedschap. 

Bereikbaarheid

‘t Trefpunt ligt middenin het winkelcentrum “het urkerhard”. De bus stopt voor het winkelcentrum, waardoor de plek zeer goed bereikbaar is. Wij rijden de deelnemers naar de buitenlocaties, en vervoeren ook de gereedschappen.

Voor wie

Bij de Groengroep werken jongens (en hopelijk binnenkort ook meisjes) die een matige tot lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben. Sommigen hebben ook een vorm van autisme.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op