Adres en contact
Drentsestraat 20
3812 EH Amersfoort
Contact opnemen Direct aanmelden

Naschoolse dagbehandeling het Kompas in Amersfoort
Drentsestraat 20

Behandelen

In het kort

Bij het Kompas komen jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud met een lichte verstandelijke beperking en/of met gedragsproblematiek. Is uw kind gebaat bij behandeling op maat in groepsverband? Dan is naschoolse dagbehandeling het Kompas echt iets voor hem of haar!

De naschoolse dagbehandeling

Bij binnenkomst worden de jongeren ontvangen door de groepsleiders, ze drinken wat en bespreken de dag voor. Samen met de groepsleider plannen ze een moment in om de werkpunten te bespreken en/of te oefenen. Een werkpunt is een oefening met het doel waarvoor ze naar de naschoolse dagbehandeling toegaan. Doelen kunnen bijvoorbeeld gaan over leren omgaan met emoties, samenwerken, zelfstandigheid, maar ook andere ontwikkeling gerelateerde ontwerpen.

De groepsleiders kijken samen met hen naar wat zij al kunnen en wat zij nog willen leren. Dit noemen we met een moeilijk woord competentiegericht werken. Met een positieve benadering en een beloningssysteem, werken zij aan hun persoonlijke doelen. Er zijn ook andere jongeren die werken aan hun eigen doelen. Door groepsbehandeling leren ze veel van elkaar.

Alles wat de jongeren leren op de naschoolse dagbehandeling, kunnen zij thuis en op school oefenen. De groepsleiders hebben daarom regelmatig contact met thuis, school of andere betrokkenen. Op die manier kunnen zij overal laten zien wat ze hebben geleerd.

De locatie

De naschoolse dagbehandeling ligt aan de Drentsestraat 20 in Amersfoort, vlakbij het centrum.

Wil je meer weten of een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor kinderen van 6 tot maximaal 10 jaar oud, hebben we ook een groep: de kanjers. Klik hier voor meer informatie over de Kanjers.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op