Adres en contact
Poortersveld 507-508
7327 AM Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Naschoolse dagbehandeling Poortersveld
Poortersveld 507-508

In het kort

Opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Thuis of op school kan uw kind vastlopen, zeker als er sprake is van een ontwikkelings- of gedragsprobleem. Hierbij kunt u denken aan leerproblemen, ADHD, autisme of een medisch verleden. Naschoolse dagbehandeling Poortersveld helpt uw kind door gericht te werken aan ontwikkeldoelen en zorgt ervoor dat u minder belast wordt in de thuissituatie. De behandelaars van Poortersveld helpen uw kind en uw gezin graag verder.

Professionele hulp in huiselijke omgeving 

De jongeren hebben op de dagbehandeling een veilige leerplek met leuke contacten en activiteiten. De professionele begeleiders van de naschoolse dagbehandeling Apeldoorn stimuleren de ontwikkeling van jongeren in een huiselijke omgeving. Uw kind ontwikkelt met professionele ondersteuning, terwijl u tijd heeft om even om op adem te komen.

Het team van Poortersveld bestaat uit een Gedragswetenschapper, Senior groepsleider(s), Persoonlijk begeleider(s) en een manager. Dit team biedt uw kind ontwikkelingsgerichte activiteiten aan op maat, afgestemd op individuele leerdoelen. Uiteraard in overleg met u en/of de (gezins)voogd.

Wij werken het liefst in de driehoek: ons team, u als verwant en eventuele ambulante ondersteuning thuis.

Voor wie? 

Zit uw kind op de basisschool of het voortgezet onderwijs? En ervaart uw kind problemen bijvoorbeeld ten gevolge van klassiek autisme, ADHD, FASS-syndroom, PDDNOS, ODD, MCDD en/of heeft uw kind een andere (licht) verstandelijke beperking en/ of een leerachterstand? Dan kunt u met uw kind terecht bij de naschoolse dagbehandeling Apeldoorn voor behandeling. 

Voorbeelden van hulpvragen waarmee kinderen op de dagbehandeling komen zijn:

  • Hoe vergroot ik mijn sociale vaardigheden?
  • Hoe kan ik mijn emoties herkennen en op een goede manier uiten?
  • Hoe ga ik om met leeftijdsgenoten?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

De behandeling

Na de aanmelding wordt samen met u de hulpvraag besproken en start er een observatieperiode van gemiddeld 3 maanden. Hierna wordt er samen met u een definitief behandelplan opgesteld voor maximaal twee jaar. Een persoonlijk begeleider bespreekt samen met u, ouder(s) en/of voogd, de gedragswetenschapper en het kind zelf het behandelplan met daarin de leerdoelen en concrete werkpunten. De persoonlijke leerdoelen worden in het team iedere 8 weken geëvalueerd en bijgesteld. Het behandelplan wordt ieder half jaar met u geëvalueerd en aangepast. Tijdens de gehele behandeltermijn is er regelmatig contact over de ontwikkeling van uw kind.

Het naschoolse middagprogramma

Het programma bestaat uit een vrij en een verplicht, educatief onderdeel. De begeleiders bespreken bij aanvang met de jongere de activiteiten per dag en leggen die vast op een zogenaamd planbord.

Dit brengt structuur en duidelijkheid in de groep. Ieder onderdeel duurt 20 minuten. Het vrije onderdeel betekent dat uw kind zelf mag kiezen uit een aantal activiteiten, bijvoorbeeld een spelletje spelen met iemand, knutselen, springen op de trampoline etc. Tijdens zowel het educatieve als het vrije onderdeel in focust de begeleiding op de persoonlijke leerdoelen van de jongere.

Locatie en openingstijden 

De naschoolse dagbehandeling is gevestigd aan Poortersveld 507-508 in Apeldoorn. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 14.00 - 18.30 uur. Er wordt gezamenlijk gegeten 's avonds.

Middels een beschikking van het CJG kan uw kind terecht bij onze naschoolse dagbehandeling.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op