Praktische info
Nicolaas Beetsstraat 9-11
8862 WJ Harlingen
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor jongeren in Harlingen
Nicolaas Beetsstraat 9-11

Wonen

Haha, kijk nou eens naar je huisgenoot, hij zit helemaal onder het sop. “Hé, doe niet jongen!” zegt hij schaterlachend. “Oké, ik hou al op, hahaha!” Je bent samen aan het afwassen en je had even zin in een break. Het alledaagse ritme zit er bij jullie goed in, dus af en toe moet je even wat geks doen. Dus ook je huisgenoot ondersoppen. Jullie hebben net heerlijk pasta gegeten, en de borden en pannen en het bestek gaan allemaal één voor één het afwaswater in.
Na een kwartier zijn jullie klaar, dan ploffen jullie op de bank. Voor je het weet zit je met zijn drieën op een rij. Een kopje thee erbij... Wat gezellig en knus is het thuis!

In het kort

We vinden het hier op de Nicolaas Beetsstraat belangrijk dat je je thuisvoelt, daarom woon je hier samen als een soort gezin. Iedereen draagt bij aan het huishouden. Binnen het normale huiselijke ritme zijn er een aantal momenten waarop jullie samen dingen doen, zoals het huishouden, koken en eten. We maken afspraken met familie, school en werkplek.

De woning

Het gaat om twee woningen, in elk huis wonen drie actieve jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Allebei de huizen hebben een mooie keuken, gezellige gezamenlijke woonkamer en een ruime, zonnige tuin. In de woonkamer is een internetaansluiting en tv. Je deelt de badkamer met elkaar. In je eigen kamer kan internet en tv worden aangesloten als je dat wilt.

De omgeving

De woning staat middenin een woonwijk en ligt direct naast een speeltuin. In de wijk wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. We hebben goed contact met de buren. De woning ligt aan een doorgaande weg en in een levendige buurt. In de buurt zijn allerlei winkels, gezondheidscentra maar ook sportcomplexen en een zwembad. Je kunt dus lekker makkelijk overal sporten! In vijf minuten fietsen lig je op het strand, of ben je op het station of in het centrum.

Wie wonen hier begeleid?

Hier wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die 24-uurs begeleiding krijgen. De begeleiding stemmen we af op wie jij bent en wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld door dingen duidelijk en stap voor stap uit te leggen, en jou een dagritme te geven. We richten ons op jouw mogelijkheden en jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Verder houden we ons bezig met jouw opvoeding.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op