Adres en contact
Nieuweweg 11
2182 BP Hillegom
Contact opnemen Direct aanmelden

Nieuweweg 11
Nieuweweg 11

Wonen Werk of dagbesteding

Sinds kort woon je op Vreeburg. Je hebt een prachtig uitzicht op de bollenvelden. En niet alleen dat: je hoeft nooit ver te gaan voor een dag vol vermaak. Vandaag ga je bijvoorbeeld de kippen voeren. Daar ben je dol op. Ook al zijn ze niet echt aaibaar, je houdt van hun gezellige getok. En straks is het tijd voor een groepsactiviteit: lekker zwemmen met je huisgenoten! Jij voelt je hier helemaal thuis.

In het kort

Vreeburg is een verbouwde bollenschuur met woonhuis. Mensen met een zeer ernstig verstandelijke beperking kunnen hier zowel wonen als dagbesteding volgen. Het accent van de dagbesteding ligt op beleven en ontmoeten.

Jongere deelnemers stimuleren we om activiteiten zelfstandig uit te voeren. Bij de oudere deelnemers proberen we hun vaardigheden in stand te houden. We zorgen ervoor dat de activiteiten zoveel mogelijk aansluiten op de persoonlijke wensen van de bewoners.

Bij ons wonen

De bollenschuur

Vreeburg is een voormalige bollenschuur. Er zijn vier huiskamers, twee appartementen en ruimte voor dagbesteding. Iedere huiskamer heeft een eigen keuken. De slaapkamers hebben allemaal een eigen badkamer. Enkele hebben ook een plafondtilsysteem. 

In de huiskamer beneden is een centrale keuken waar we ’s avonds koken. De huiskamers zijn via tussendeuren van elkaar gescheiden. Ze zijn niet op slot. Hierdoor kunnen bewoners elkaar makkelijk ontmoeten

Huize Bloemlust

Huize Bloemlust is de woning die bij de bollenschuur hoort. In deze woning heeft één bewoner haar eigen appartement. Drie bewoners hebben er een kamer. Verder is er in Huize Bloemlust ook een snoezelkamer met onder andere een muziekbed. Ook zijn er een slaapwachtruimte en het kantoor. Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk. Er is een lift voor mensen die minder mobiel zijn.

Om het heen gebouw ligt een grote, mooie tuin met een schommel en een Hans en Grietje-huis. 


Dagbesteding

De dagbesteding  is op de woning. Deelnemers doen bijvoorbeeld huishoudelijke taken. Zij vullen de kasten met washandjes, handdoeken en luiers. Ook helpen ze mee met huishoudelijke activiteiten zoals de afwas en het schillen van aardappels. 

Deelnemers kunnen buiten ook helpen met het verschonen van de hokken van de kippen en hen eten en drinken geven.

Groepsactiviteiten

's Middags is er meestal een groepsactiviteit. Zo zorgen we dat onze bewoners zoveel mogelijk sociale contacten hebben. Minstens twee keer per jaar plannen we een dagje uit. We wandelen één keer per dag en zwemmen één keer per dag samen; zo krijgen alle deelnemers voldoende lichaamsbeweging.

Omgeving

Vreeburg is landelijk gelegen en staat midden tussen de bollenvelden van Hillegom. De deelnemers hebben hierdoor een prachtig uitzicht.

Op loopafstand staat De Willegenberg, een organisatie voor mensen met Alzheimer. Hier kunnen bewoners in het restaurant koffie drinken. In de buurt zijn leuke restaurantjes en mooie bossen om te wandelen. Het zwembad en de kinderboerderij zijn vlakbij. 

Erop uit

Vreeburg heeft twee bussen. Daarmee gaan de bewoners naar het bos en de duinen om te wandelen, naar het zwembad en naar andere activiteiten.

Openbaar vervoer

Vreeburg is per bus bereikbaar; een bushalte ligt op 400 meter afstand. Het treinstation is 1,5 kilometer verderop.

Wie wonen er op Vreeburg?

Op Vreeburg wonen mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Ook hebben zij er hun dagbesteding. Veel bewoners vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige bewoners hebben ook een lichamelijke beperking. Zij zijn afhankelijk van de zorg van de begeleiding.

Wil je graag bij ons komen wonen of deelnemen aan de dagbesteding? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Adres

Nieuweweg 11
2182 BP
Hillegom

Bekijk foto's van Nieuweweg 11

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op