Adres en contact
Perenhout 27
1787 RE Julianadorp
Contact opnemen Direct aanmelden

Orthopedagogisch dagcentrum en logeerhuis de Perenboom
Perenhout 27

Behandelen Logeren

De Perenboom bestaat uit een orthopedagogisch dagcentrum (ODC) en een logeerhuis voor kinderen en jongeren tussen de 4-18 jaar oud met een (ernstige) verstandelijke en/of meervoudige beperking.

In het kort

In het ODC bestaat je dagprogramma uit behandeling (fysiotherapie, logopedie etc.), vorming en dagbesteding. De begeleiding en behandeling zijn op jouw belevingswereld afgestemd en stimuleren jouw ontwikkeling. Het dagcentrum is op werkdagen geopend van 8.30 tot 16.30 uur.

In het logeerhuis zorgen we voor een veilige en prettige opvang. De logees zijn eens in de 2 weken welkom van vrijdagmiddag 15.00 uur tot maandagochtend 09.00 uur. We gaan gezellige dingen doen, zoals dansen op muziek, snoezelen, voorlezen, knutselen en nog veel meer. Als het goed weer is, gaan we buiten wandelen.

De Perenboom is gevestigd in een gebouw met dagbestedingslokalen op het woonzorgpark Noorderhaven. Het gebouw is gelijksvloers en rolstoeltoegankelijk.

Meer over het ODC de Perenboom

Het ODC is er voor kinderen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijdsgroep van 4-18 De begeleiders zorgen voor veiligheid, structuur, verzorging en nabijheid. Zo voel je je welkom en gezien. We stimuleren je in je ontwikkeling en helpen je bij wat je zelf niet kan. Zo nodig begrenzen we jou. De begeleiders zijn bevoegd om specialistische zorg (zoals sondevoeding) te geven. 

Meer over het logeerhuis de Perenboom

Het logeerhuis is er voor kinderen of jongeren tussen 4-18 jaar oud met een verstandelijke beperking, die matige tot zeer intensieve en intensieve begeleiding nodig hebben. De begeleiders werken volgens de methode Perspectief. Het logeerhuis voor maximaal 9 logees bestaat uit een gezellige woonkamer en een afsluitbare keuken. De slaapkamers hebben een inluistersysteem. Ook is er ’s nachts een slaap(nacht)dienst aanwezig. De logees delen 2 zorgbadkamers. In de zomer 2023 wordt de belevenistuin bij het logeerhuis opgeleverd. Dan kun je daar heerlijk buiten zitten, schommelen of op de trampoline springen.

Omgeving

Noorderhaven is een groen bosrijk park waar mensen met en zonder verstandelijke beperking als goede buren samenwonen. Er zijn veel voorzieningen, zoals een polikliniek, sporthal, winkeltje, een speeltuin, hertenkamp en boerderij met paarden.

Julianadorp ligt op ongeveer 5 kilometer van Den Helder, met onder andere een gezellig centrum en een schitterende haven. Het strand is dichtbij. 

Bereikbaarheid

De bus stopt op het terrein van Noorderhaven. Het treinstation Den Helder-Zuid bevindt zich op 6 km afstand.

Voor wie

Voor kinderen met een (ernstige) verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijdsgroep van 4-18 jaar.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op