Adres en contact
Olifantenlaan 6
2201 ZH Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Olifantenlaan 6
Begeleid wonen

Woonzorgpark of wijk

Je wordt ouder, dat merk je duidelijk. Vooral omdat je steeds slechter ziet. Dit vind je soms beangstigend, omdat je het al zo moeilijk vindt om de wereld om je heen te begrijpen. Gelukkig zijn er begeleiders die je goed kent. Doordat ze dicht bij je blijven, word jij gerustgesteld. Ze blijven met je in contact door aanraking en door samen liedjes te zingen. Door hun begeleidingsstijl aan te passen aan jouw behoeftes kun je jouw boosheid ook weer omzetten in een positief gevoel.

In het kort

Olifantenlaan 6 is een rustige woongroep voor ouderen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Bewoners hebben naast de verstandelijke beperking ook lichte psychiatrische problematiek. Wij begeleiden en ondersteunen jou hier intensief. Wij willen dat jij wat jij zelf kunt, zelf blijft doen. En waar mogelijk beperkt ook nieuwe dingen zelf leert doen. Verder ligt onze nadruk vooral op het herkennen, erkennen en accepteren dat je ouder wordt. Je leert hier om de geestelijke en lichamelijke achteruitgang met de leeftijd te accepteren. Als het nodig is, is er 24-uursbegeleiding in de woningen in de buurt. Voor de nacht is er een beluisteringssysteem. Mocht er iets aan de hand zijn, staat er zo iemand naast je bed.

Expertise

Op deze woning is veel expertise over de ouder wordende cliënt. Wanneer de laatste fase van het leven zich aandient, zijn begeleiders ook daarvoor toegerust en ervaren om de bewoner en zijn verwanten goed in dit proces te begeleiden.

Indeling van de woningen

Deze woning is gelijkvloers en heeft een prachtige tuin waar met veel plezier gebruik van wordt gemaakt door de 7 bewoners. Voor beide woningen geldt dat ze midden in het groen, omgeven door grasvelden, liggen. De woning is rolstoelvriendelijk. Er wordt gezamenlijk gegeten. Dagbesteding is maatwerk. Wat is de behoefte van de bewoner? Waar is hij of zij bij gebaat? Ook in samenwerking met (oefen)therapeuten wordt gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de bewoners zoveel mogelijk in stand houden wat ze kunnen.

Woonzorgpark Willem van den Bergh 

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op