Adres en contact
Groene Allee 52 en 120
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Onderschoolse Dagbehandeling Ermelo
Groene Allee 52 en 120

Behandelen

In het kort

De Onderschoolse Dagbehandeling (ODB) in Ermelo is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. De reden voor ondersteuning is heel divers: jongeren hebben langdurig geen onderwijs gevolgd, hebben een time-out plaatsing van het voortgezet onderwijs met terugkeerbegeleiding, of lopen vast binnen het onderwijs.

Voor wie?

De jongeren die deelnemen aan Onderschoolse Dagbehandeling in Ermelo hebben een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen, zoals hechtingsproblematiek, ODD/CD, trauma, ADHD en/of een stoornis in het autismespectrum. 

Waar werken we naartoe? 

Met de behandeling streven we ernaar dat jongeren weer volledig kunnen deelnemen aan het voortgezet (speciaal) onderwijs. 

Ook ondersteunen we de jongeren en ouders bij het bouwen aan een stabielere thuissituatie. Dit doen we om kwaliteiten en vaardigheden te versterken en opgedane vaardigheden te oefenen in de thuissituatie. Dit ook om te voorkomen dat een jongere uit huis moet worden geplaatst.

Hoe doen we dat?

Bij de Onderschoolse Dagbehandeling (ODB) in Ermelo werken we met de methode Competentiegericht werken. Bij Competentiegericht werken ligt de nadruk op wat iemand kan: de aanleg en talenten. Deze methode is heel geschikt voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Door de behandeling groeit het zelfvertrouwen van de jongere en de wil om nieuwe vaardigheden te leren. 

Thema’s waar jongeren aan werken:

  • meedoen in de klas en het volgen van onderwijs
  • zelfvertrouwen
  • weerbaarheid
  • sociale contacten onderhouden en behouden
  • emotionele ontwikkeling (praten over ….)
  • balans vinden tussen thuis en school
  • het vergroten van onafhankelijkheid t.o.v. ouders

Tijdens het programma is er nauw contact met de ouders of verzorgers van de jongere over en bespreken we samen met de jongere de voortgang en de leerpunten.

Vaste groepsbegeleider

Elke jongere krijgt een vaste groepsbegeleider. De persoonlijk begeleider maakt afspraken met de jongere en daar kun je terecht met vragen. Naast de persoonlijk begeleider is er ook een schaduwbegeleider die de taken overneemt als de vaste begeleider afwezig is.

De onderschoolse dagbehandeling heeft ook een orthopedagoog. Dat is iemand die veel verstand heeft van opvoeden. Deze persoon helpt de groepsleiding bij het uitvoeren van hun opvoedkundige taak.

Locaties

Onderschoolse dagbehandeling geven we op twee locaties:

  • Dagbehandeling Pre-Emaus, Groene Allee 52
  • Dagbehandeling Emaus college, Groene Allee 120 

Heb je vragen of wil je verder praten?

Wil je meer weten over Onderschoolse Dagbehandeling? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons bereiken per telefoon of e-mail. Net wat jij prettig vindt.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op