Adres en contact
Grafelijkheidsweg 82
3328 EM Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Onderwijsondersteuning en dagbehandeling in Dordrecht
Grafelijkheidsweg

Leren en school

In het kort

Heeft jouw kind ondersteuning nodig bij het leren? Omdat het is uitgevallen op school, of dreigt uit te vallen? Of omdat je kind graag naar een school of dagbesteding gaat die goed bij hem of haar past? Auriga helpt met onderwijsondersteuning en dagbehandeling. We kijken naar de krachten, aanleg, talenten en mogelijkheden van je kind. Het onderwijsteam bekijkt samen welke vaardigheden je kind graag ontwikkelt en hoe hij of zij zichzelf steeds beter redt. Leren op maat, dát is het uitgangspunt.

Ondersteuning bij onderwijs

Dreigt je kind uit te vallen op school? Dan kun je bij ons terecht voor ondersteuning bij onderwijs. We werken nauw samen met de school. Samen zorgen we ervoor dat de lessen zo goed mogelijk passen bij je kind. We geven ondersteuning zowel op school, thuis als bij Auriga.

Dagbehandeling

Dagbehandeling Auriga is voor jongeren die om allerlei redenen (tijdelijk) niet naar school gaan. Of slechts deels naar school gaan. De dagbehandeling richt zich op het behandelen van psychosociale problemen en gedragsproblemen. Ook richt zij zich op het vergroten van het probleemoplossend vermogen van jouw kind. Verder besteden we veel aandacht voor sociale en praktische vaardigheden. Op de dagbesteding doet jouw kind educatieve en (re)creatieve activiteiten die aansluiten bij de kwaliteiten van de jongere en bij de eisen van het onderwijs.

Veilige en gestructureerde omgeving

De dagbehandeling is voor jongeren vanaf 10 jaar met een lichte verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek. We vinden het belangrijk dat jouw kind zich prettig voelt op de dagbehandeling. Daarom besteden we veel aandacht aan een veilige en gestructureerde leeromgeving. Stap voor stap werkt je kind aan terugkeer naar school óf aan dorstroming naar een andere vorm van onderwijs of dagbesteding.

Onderdeel van LeerwerkPlein Auriga

Dagbehandeling en onderwijsondersteuning zijn onderdeel van LeerWerkPlein Auriga. LeerWerkPlein Auriga is erop gericht jongeren met een lichte verstandelijke beperking te begeleiden, te trainen en te coachen bij het vergroten van hun vaardigheden en competenties en het versterken van hun eigenwaarde. Zo werken ze toe naar een leuk leven en leuk werk dat goed bij hen past.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op