Adres en contact
H.J.A. Hovens Grevestraat 1
1333 KX Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Ontwikkelgroep De Oase in Almere
H.J.A. Hovens Grevestraat 1

Begeleiding Jeugd

Elk kind heeft behoefte aan onderwijs. Toch is naar school gaan niet voor elk kind een vanzelfsprekendheid. Door meervoudige problematiek ontwikkelen zij soms niet de benodigde vaardigheden. De Ontwikkelgroep biedt specialistische begeleiding voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Dit is gericht op stimuleren van de ontwikkeling in de spraak/taal achterstand, zelfredzaamheid en het aanleren van vaardigheden die nodig zijn voor de stap naar speciaal onderwijs of dagbesteding.

In het kort

Kinderen die naar de Ontwikkelgroep komen leren vaardigheden tijdens schooltijden. Tijdens de schoolvakanties is de Ontwikkelgroep ook gedeeltelijk open. De groep is klein en bestaat uit maximaal acht kinderen. Elk kind heeft zijn eigen doelen. Aan deze doelen wordt afwisselend individueel en als groep gewerkt. Net als bij andere kinderen gaat de ontwikkeling van het kind thuis door. Het gezin speelt dan ook een belangrijke rol bij het behalen van de doelen en wij ondersteunen hen daarbij.

Wat willen we bereiken?

Wat we met de kinderen en hun gezin willen bereiken is een toename van de praktische, sociale, communicatieve vaardigheden en zelfredzaamheid van het kind waardoor hij mogelijk deel kan nemen aan een vorm van onderwijs. Na 6-9 maanden begeleiding kijken we naar waar het kind staat en welke ontwikkeling hij/ zij heeft doorgemaakt. Op basis daarvan bepalen we wat de mogelijkheden zijn na het afronden van de begeleiding. Kan het naar het (speciaal) onderwijs? Is er nog iets extra nodig zoals behandeling? Of is een vorm van dagbesteding meer passend? De overstap naar school of dagbesteding vindt plaats als het kind daar klaar voor is. Begeleiding stopt uiterlijk met 12 jaar.

Voor wie?

De Ontwikkelgroep is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of andere bijkomende problematiek, zoals: een combinatie van een cognitieve ontwikkelingsachterstand, spraak/taalproblematiek, psychiatrische problematiek, beperkte zelfredzaamheid en/of sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen op de Ontwikkelgroep gaan de hele dag naar de groep. Tijdens de vakanties is de Ontwikkelgroep gedeeltelijk open.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op