Vacatures 11 nieuw
Jongen met begeleider

Onderzoek en behandeling

Is je kind vaak angstig of boos? Trekt het zich vaak terug? Of heeft je kind een ander gedragsprobleem? Dan wil je natuurlijk graag weten hoe dat komt. En welke mogelijkheden er zijn om dit probleem te verminderen of op te lossen. Bij Polikliniek Almere kun je terecht voor een psychologisch onderzoek (psychodiagnostiek).

Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking

Wij zijn er speciaal voor kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Onze specialisten weten alles van de problemen waar een jongere met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kan krijgen. Daarnaast hebben wij verschillende vormen van therapie die uw kind en uw gezin kunnen helpen om met de problemen om te leren gaan.

Heb je een kind of familielid met een verstandelijke beperking? Dan weet je als geen ander dat hij of zij vaak anders reageert op lichamelijke of psychische klachten. En dat reguliere artsen hier soms geen raad mee weten.

Bij de polikliniek van ’s Heeren Loo in Almere kun je terecht bij de Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG). Deze arts heeft ervaring met en specifieke kennis van de complexe gezondheidsproblematiek bij mensen met een verstandelijke beperking.

We onderzoeken jouw kind of familielid. Afhankelijk van de wensen en behoeften maken we een plan. Daarin staat hoe we werken aan ontwikkeling, met behandeling, training, begeleiding of advies.

Onze specialismen

In Almere vindt je onder meer de volgende specialismen:

  • Gedragswetenschappelijk onderzoek. Zoals: intelligentie- onderzoek, (neuro)psychologisch onderzoek en onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling.
  • Behandeling. Door middel van EMDR, speltherapie, Psycho Motore Therapie, Cognitieve Gedragstherapie en systeem & familietherapie. Ook bieden we diverse trainingen aan voor het ontwikkelen van de weerbaarheid en voor het vergroten van de sociale vaardigheden.
  • Paramedisch onderzoek en behandeling. Op het gebied van logopedie, fysiotherapie, diëtetiek en ergotherapie.
  • Medische diagnostiek door een Arts Verstandelijk Gehandicapten

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over onderzoek en behandeling in Almere. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven