Wonen met verstandelijke beperking in Bedum | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw

Wonen en zorg in Bedum

Wonen in de leukste wijk van Bedum? Samen kijken we jouw woonwensen en naar jouw zorgvraag. Of die zorgvraag nou eenvoudig of complex is. Je kunt ondersteuning thuis krijgen of begeleid wonen. Je kunt wonen in een gezinshuis. Of regelmatig logeren. 

Samen zoeken naar een fijne woonplek

Samen kijken we naar welke woonwensen jij hebt. Zoek je hulp of ondersteuning thuis? Of wil je graag zelfstandig wonen onder begeleiding? En misschien past een gezinshuis wel goed bij jou. Voor vrijwel ieders zorgvraag vinden we samen een oplossing.

Logeren

Soms is het prettig dat je even tot rust komt. En dat geldt ook voor jouw ouders. Dan kun je bij ons logeren in een gezin. Je verblijft in een veilige en rustgevende omgeving. 

Gezinshuis

Gaat het thuis echt niet meer? Dan kan het goed zijn dat je een (tijdelijk) thuis krijg in een gezinshuis. Hier woon je samen met gezinshuisouders en andere kinderen of jongeren. De gezinshuisouders nemen je liefdevol op als gezinslid. Alles blijft doorgaan zoals thuis: van opstaan en ontbijten tot naar school. Je eet ’s avonds samen en gaat op tijd naar bed. In een gezinshuis woon je in een veilige omgeving om tot bloei te komen.

Begeleid wonen voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)In Appingedam hebben we een woning voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. De woonomgeving biedt rust, structuur en duidelijkheid. De begeleiders zijn er voor je. Je krijgt ondersteuning van een team van begeleiders en specialisten, zoals de gedragswetenschapper en de arts verstandelijke beperking. Of nog een andere specialist.

Begeleid zelfstandig wonen 

Woon je graag zo zelfstandig mogelijk, maar heb je wel wat begeleiding nodig? Dat kan bij ons op allerlei manieren. Je kunt begeleid zelfstandig wonen in een appartement óf begeleid wonen in een groep. Of je nu een lichte of een ernstige verstandelijke beperking hebt, je bent van harte welkom.

Een huis voor jezelf met begeleiding in Bedum

Op de Almastraat / Mensemastraat kun je begeleid op jezelf wonen als je een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebt.

Lees meer
Begeleid wonen in een groepswoning in Appingedam

De Pieter Bieremastraat is een vrijstaande woning in een woonwijk in Appingedam. Voor als je een licht verstandelijke beperking hebt.

Lees meer

Begeleid wonen voor kinderen en jongvolwassenen

Kinderen en jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Daarom heeft iedereen hier een eigen dagprogramma op basis van zijn of haar wensen en behoeften. De begeleiding is 24 uur per dag in de buurt. We zijn er dus altijd als je ons nodig hebt.

Begeleid wonen voor jongeren in Harlingen

Op Nicolaas Beetsstraat 9-11 wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking.

Lees meer

Begeleid wonen voor ouderen met verstandelijke beperking en dementerenden

Word je al wat ouder? En heb je daardoor veel zorg en ondersteuning nodig? In Bedum zijn woningen speciaal voor oudere mensen met een verstandelijke beperking, met autisme (ASS) en/of een psychische problematiek zoals dementie. Je woont hier samen met ongeveer 9 andere mensen. Je krijgt intensieve 24-uurs begeleiding.

Begeleid wonen in Bedum ten noorden van Groningen

Fazant 5-7 is een woongroep voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Lees meer
Begeleid wonen in een groepswoning in Bedum ten noorden van Groningen

Merel 40-42 is een groepswoning voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Lees meer

Begeleid wonen – voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB)

In Bedum hebben we een fijne woonplek voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Je woont hier in een rustige, sfeervolle en huiselijke omgeving. De begeleiders hebben kennis van EMB. Zij kunnen jouw gedrag dus goed verstaan en zijn erop gericht activiteiten met jou te ondernemen waar je van kunt leren, waar je van kunt genieten en waarbinnen jij je eigen stem kunt laten horen.

Begeleid wonen voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)

In Appingedam hebben we een woning voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. De woonomgeving biedt rust, structuur en duidelijkheid. De begeleiders zijn er voor je. Je krijgt ondersteuning van een team van begeleiders en specialisten, zoals de gedragswetenschapper en de arts verstandelijke beperking. Of nog een andere specialist.

Palliatief team

Goede zorg in de laatste levensfase is heel belangrijk. Lichamelijk, psychosociaal en spiritueel. In Bedum hebben we een team dat is gespecialiseerd in palliatieve zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. We geven de best mogelijke zorg, in een sfeer van rust, vertrouwen en geborgenheid. We hebben oog voor het verlichten van de klachten. Beoordelen welke (medische) behandelingen we nog wel en niet aangaan. En we gaan in gesprek over de wensen rondom het overlijden. We hebben daarbij niet alleen oog voor de patiënt zelf, maar ook voor de mensen rond de cliënt. 

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over ondersteuning, begeleiding en behandeling in Bedum. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar kantoor Bedum

Neem contact op
Terug naar boven