Wonen en zorg in Bedum

Wonen in de leukste wijk van Bedum? Samen kijken we jouw woonwensen en naar jouw zorgvraag. Of die zorgvraag nou eenvoudig of complex is. Je kunt ondersteuning thuis krijgen of begeleid wonen. Je kunt wonen in een gezinshuis. Of regelmatig logeren. 

Logeren bij een gezin

Soms is het prettig dat je even tot rust komt. En dat geldt ook voor jouw ouders. Dan kun je bij ons logeren in een gezin. Je verblijft in een veilige en rustgevende omgeving.

Begeleid zelfstandig wonen 

Woon je graag zo zelfstandig mogelijk, maar heb je wel wat begeleiding nodig? Dat kan bij ons op allerlei manieren. Je kunt begeleid zelfstandig wonen in een appartement óf begeleid wonen in een groep. Of je nu een licht of een ernstige verstandelijke beperking hebt, je bent van harte welkom.

Begeleid zelfstandig wonen in Bedum

Op de Almastraat / Mensemastraat kun je begeleid op jezelf wonen als je een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebt.

Lees meer

Begeleid wonen voor ouderen met verstandelijke beperking en dementie

Word je al wat ouder? En heb je daardoor veel zorg en ondersteuning nodig? In Bedum zijn woningen speciaal voor oudere mensen met een verstandelijke beperking, met autisme (ASS) en/of een psychische problematiek zoals dementie. Je woont hier samen met ongeveer 9 andere mensen. Je krijgt intensieve 24-uursbegeleiding.

Begeleid wonen in Bedum ten noorden van Groningen

Fazant 5-7 is een woongroep voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Lees meer
Begeleid wonen in een groepswoning in Bedum ten noorden van Groningen

Merel 40-42 is een groepswoning voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Lees meer

Begeleid wonen – voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB)

In Bedum hebben we een fijne woonplek voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Je woont hier in een rustige, sfeervolle en huiselijke omgeving. De begeleiders hebben kennis van EMB. Zij kunnen jouw gedrag dus goed verstaan en zijn erop gericht activiteiten met jou te ondernemen waar je van kunt leren, waar je van kunt genieten en waarbinnen jij je eigen stem kunt laten horen.

Palliatief team

Goede zorg in de laatste levensfase is heel belangrijk. Lichamelijk, psychosociaal en spiritueel. In Bedum hebben we een team dat is gespecialiseerd in palliatieve zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. We geven de best mogelijke zorg, in een sfeer van rust, vertrouwen en geborgenheid. We hebben oog voor het verlichten van de klachten. We geven advies en uitleg over de (medische) behandel(on)mogelijkheden die een bijdrage leveren aan comfort in de laatste levensfase. En we gaan in gesprek over de wensen rondom het overlijden. We hebben daarbij niet alleen oog voor de patiënt zelf, maar ook voor de mensen rond de cliënt. Het palliatief team wil de palliatieve cliënt en diens omgeving in haar kracht zetten en biedt ondersteuning waar nodig. Ze kunnen meekijken als neutrale buitenstaander, maar zijn ook in staat om praktische ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld door het aanreiken van documenten, tips, adviezen en het verzorgen van scholingen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over ondersteuning, begeleiding en behandeling in Bedum. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Routebeschrijving naar kantoor Bedum

Neem contact op