Meisje aan het schilderen

Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen

Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperking, je wilt overdag lekker bezig zijn. Op een fijne werkplek of bij de dagbesteding. Dat is leuk en je leert er veel van. Onze jobcoaches helpen je bij het vinden van een plek die bij jou past, binnen of buiten ’s Heeren Loo. En ze begeleiden je ook daarna.

Wil je na school of naast je werk nog meer leren? Dan is er voor jou de academie voor Zelfstandigheid. Je kunt er opleidingen volgen die je helpen bij zelfstandig wonen, werken en leven.

In je vrije tijd is er van alles doen op Boldershof. Er zijn bijvoorbeeld clubs waar je lid van kunt worden. Lekker bewegen, of gezellig koffie drinken. En we organiseren allerlei leuke activiteiten. Zoals disco’s, karaoke, filmmiddagen en feestjes met carnaval en Koningsdag. In Druten, maar ook op andere plekken in het Land van Maas en Waal.

Lees de verhalen van Henny, Carla en Esther

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Bolderhof
  Henny

  Carla is erg enthousiast en vooral ook trots op haar nieuwe werk. Ze pakt de map erbij om te vertellen wat ze aan het leren is. Tegelijkertijd zie ik dat dit voor haar ook een prima manier is om het geleerde vast te houden. Het een leven lang mogen leren is voor Carla essentieel om plezier te houden in haar werk en in haar leven. Het verhoogt vooral ook haar eigenwaarde.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Boldershof
  Carla

  Ik wil graag nieuwe dingen leren. Het liefst wat moeilijkere dingen zodat het even duurt voordat ik het kan. Als het te makkelijk is vind ik het niet leuk. Bij Uit de Kunst heb ik veel geleerd. Ik werk daar nog steeds graag maar ben er wel een beetje uitgeleerd. Daarom ben ik nu ook bij de Multimediagroep. Ik leer foto’s maken, ze op de computer zetten, sorteren en bewerken. Ik wil ook graag leren hoe ik een fotoalbum maak van mijn vakantiefoto’s en hoe Facebook werkt.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Boldershof
  Esther

  Ik ken Carla als iemand die graag wil leren en overal voor open staat. Carla leert niet alleen graag, maar ook snel. Als er dingen zijn die ze moet onthouden, dan typt ze die in een bestandje op de computer, dat helpt haar goed. Soms doet de computer niet wat ze wil en raakt ze gespannen. Ik leer haar dan om rustig te blijven en een stapje terug te doen.

Dagbesteding

Cadeauwinkel Uit de Kunst

Houd je van werken in een winkel? Dan is cadeauwinkel Uit de Kunst een mooie plek voor jou! De winkel zit in het centrum van Druten. We verkopen er producten van verschillende groepen dagbesteding. Bijvoorbeeld kaarsen, slingers, vazen, schilderijen, kussens en zeep. De winkel is van maandag t/m zaterdag geopend.

Mozaïek-, teken- en schilderatelier

Mozaïeken, papier knippen, scheppen, plakken en laten drogen, we doen het allemaal! Het is een hele klus om geschept papier te maken. Van het handgeschepte papier maken we schilderijen, kaarten, cadeaulabels en mooie dingen voor de kinderkamer. We werken op bestelling voor scholen en andere organisaties. Ook verkopen we onze producten in cadeauwinkel Uit de Kunst. Het atelier zit achter de winkel.

Kaarsenatelier

Wil je weten hoe een kaars wordt gemaakt? Dat leer je stap voor stap in het Kaarsenatelier! Met een groep van ongeveer tien mensen maken we allerlei kaarsen van natuurlijke materialen en grondstoffen. Ook maken we slingers en inpakpapier. De producten worden verkocht in cadeauwinkel Uit de Kunst. Natuurlijk houden we regelmatig samen pauze. Dan kun je ook mensen van andere groepen ontmoeten.

Keramiek

Wil je wel eens weten wat dat is? Van een stuk klei kun je bijvoorbeeld mooie schalen, potten en kandelaren maken. Je moet het niet vervelend vinden om vieze handen te krijgen, want de klei moet je ook vastpakken. Als je kunstwerk klaar is laten we het eerst drogen. Dan bakken we het in een speciale oven. Daarna kun je het nog in mooie kleuren schilderen en verder afwerken. De producten worden verkocht in cadeauwinkel Uit de Kunst. Natuurlijk houden we regelmatig samen pauze. Dan kun je ook mensen van andere groepen ontmoeten.

Kopiegroep Kleurrijk

Wil jij mooie dingen van papier maken? Dat kan bij Kopiegroep Kleurrijk. Je leert er wat kopiëren, lamineren en inbinden is. En hoe je dat met apparaten kunt doen. Je helpt mee met het maken van clubbladen, folders, posters en uitnodigingen. Ook werk je mee aan het verzorgen van ‘mailingen’. Dan verzamel je verschillende papieren, je doet deze in een envelop en je plakt er netjes een adressticker op. We werken van maandag tot en met vrijdag van 9.15 uur tot 16.30 uur. We hebben elke dag lunchpauze van 12.00 tot 13.00 uur.

De Kapitein

Heb je altijd al in een restaurant willen werken? Kom dan naar De Kapitein. In de keuken leer je allerlei gerechten klaarmaken, zoals soep en tosti's.  In het restaurant sta je achter een foodbar en zorg je er voor dat de gasten het goed naar hun zin hebben. Samen zorgen we er voor dat de keuken en het restaurant opgeruimd en schoon zijn.  De Kapitein is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Dus je werkt altijd overdag.

Transportgroep

Houd je wel van de frisse lucht? En kun je ook tegen een beetje regen? De Transportgroep is een echte buitengroep. Het merendeel van de activiteiten vindt buiten plaats, een klein deel binnen. Wat doen we zoal?

 • Wijkpost en streekbladen sorteren en rondbrengen in de wijk
 • Post bezorgen in het dorp in opdracht van de gemeente
 • Boodschappen doen in het dorp
 • Transport van glas en oud papier verzorgen
 • Prullenbakken legen op het terrein
 • Magazijnbestellingen rondbrengen

Postkamer

Vind je het leuk om veel onderweg te zijn en mensen te ontmoeten? Bij de Postkamer verzorg je de interne en externe post van ’s Heeren Loo in Druten. Je sorteert de post die binnenkomt. En je brengt die post naar de juiste plek op het terrein van Boldershof. Ook haal je op verschillende plekken op het terrein de post op die verstuurd moet worden. En in de Postkamer sorteer de je die post weer en zorg je er voor dat hij goed verstuurd kan worden.

Kinderboerderij

Als je van dieren houdt is dit een fijne plek voor jou. Bij Kinderboerderij De Boldershoeve zorgen we namelijk voor verschillende dieren. Zoals varkens, schapen, mini koeien, konijnen, geiten en kippen. We zorgen ervoor dat ze genoeg te eten en te drinken hebben en dat ze gezond blijven. En we zorgen dat alles schoon is. De kinderboerderij krijgt veel bezoek van mensen uit het dorp. Die kunnen hier naar de dieren kijken. Maar ook eieren, honing en andere producten kopen. Vanuit de kinderboerderij gaan we ook naar de kantoren op Boldershof om eieren te verkopen. En we zorgen voor de dieren en het groen in het Hertenpark in Druten.

Kwekerij en zagerij

Houd je van de natuur en van natuurlijke materialen? Het werk op de kwekerij heeft allemaal te maken met tuin, natuur en houtbewerking. Er is een bloementuin, een groentetuin en een kas. We maken mooie spulletjes zoals vogeltaarten, vogelhuisjes en kerststukjes. Die verkopen we aan de mensen uit het dorp die op bezoek komen. Wat ga je hier zoal doen?

 • Potten met grond vullen
 • Verkopen van producten
 • Groente zaaien en oogsten
 • Bloemstukken maken
 • Blad harken, onkruid wieden

De Besparing

Vind jij het belangrijk om zuinig te zijn op de aarde? Dat vinden we bij de Besparing ook. We proberen spullen niet meteen weg te gooien. We kijken of we ze nog een keer kunnen gebruiken. Ook maken we zelf spullen. Wat doen we dan bijvoorbeeld?

 • We wassen en sorteren kleding
 • We verkopen tweedehands kleding voor kinderen
 • We maken tweedehands speelgoed schoon en verkopen dat
 • We wassen en drogen plastic bakken zodat ze nog een keer gebruikt kunnen worden

Ontwikkel- en trainingsgroepen

Bij de Ontwikkel- en trainingsgroepen (OTG) kun je van alles leren dat te maken heeft met horeca en dienstverlening. Je leert er nieuwe dingen in jouw tempo. Wat doen we zoal?

• Koffiezetten, groenten en fruit snijden, taarten bakken, hapjes maken
• Tafeldekken
• Schoonmaken van koelkast, aanrecht, tafels, stoelen
• Bestek afwassen en afdrogen, vaatwasser in- en uitruimen
• Wasmachine vullen, was ophangen en vouwen
• Bestellingen rondbrengen naar woningen op het terrein

De Triangel

Ook als je ernstig meervoudig beperkt bent kun je naar de dagbesteding. Bijvoorbeeld naar De Triangel. Daar doe je mee aan eenvoudige en herkenbare activiteiten. Alles is gericht op jouw zintuigen en hoe jij dat beleeft. Denk aan:

 • Snoezelen
 • Muziek
 • Massage
 • Wellness
 • Koken/bakken
 • Belevend vertellen

De Jutter

Bij de Jutter doen we allerlei klusjes op een rustig tempo. Bijvoorbeeld:

 • Licht huishoudelijke taken bij de Jutter zelf
 • Gezelschapsspelletjes en puzzels uitzoeken. Als ze compleet zijn kunnen ze naar de kringloopwinkel om verkocht te worden.
 • Verschillende sorteerwerkzaamheden in opdracht van andere organisaties
 • Het maken van eenvoudige producten voor verkoop bij cadeauwinkel Uit de Kunst

Groepen met een rustiger tempo

Als je graag naar een groep wilt waar het tempo lager is, kun je aansluiten bij een van de seniorengroepen. Sfeer, regelmaat en rust zijn hier belangrijk. De medewerkers van deze groepen zijn hier speciaal in getraind. Ze kijken en luisteren goed naar wat jij kunt en wat jij wilt. Bij deze groepen doen we van alles. Bijvoorbeeld knutselen, in de (moes)tuin bezig zijn, wandelen en boodschappen doen. Maar ook ontspannende activiteiten als luisteren naar muziek of gewoon samen zijn en een praatje maken.

Voor de ouder wordende mens

Er zijn meerdere dagbestedingsgroepen speciaal voor ouderen. De medewerkers zijn speciaal getraind in het begeleiden van ouderen. Ze kunnen goed inspelen op verschillende soorten behoeften, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied. Ook beschikken ze over kennis over de verschillende mogelijkheden binnen de dagbesteding. Zo kunnen zij iedereen een passend aanbod bieden. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, in de (moes)tuin bezig zijn, wandelen en boodschappen doen. Maar ook ontspannende activiteiten als luisteren naar muziek of gewoon samen zijn en een praatje maken. Per deelnemer bekijken ze hoe ze voor deze persoon de dag zo goed mogelijk kunnen invullen.

Begeleid werken

Werken is belangrijk. Je leert nieuwe dingen. Werk vinden en houden kan best lastig zijn. Waar moet je zoeken? Wat moet je weten? Hoe ga je om met collega’s? Hoe doe je je werk zo goed mogelijk? Bij al die vragen kan de jobcoach je helpen.

Begeleid werken kan zowel binnen als buiten ’s Heeren Loo. Zo werken er bijvoorbeeld intern mensen bij de facilitaire dienst, en extern bij een supermarkt, school en cultureel centrum (d’n Bogerd). Op je werkplek heb je altijd een collega als maatje. Samenwerken met collega’s vinden we heel belangrijk. De jobcoach begeleidt je als dat mogelijk is ook naar een betaalde baan.

Wil je meer weten over begeleid werken?

Neem dan contact op met de jobcoaches Christien Mooren en Frieda Groothuijse.
Christien Mooren: 06 - 30 70 78 41
Frieda Groothuijse: 06 - 51 63 57 36
E-mail: jobcoaches.ZON@sheerenloo.nl

Academie voor Zelfstandigheid

Bij de academie kun je van alles leren om zelfstandiger te zijn. Zelfstandiger te wonen, te werken en te leven. Jij kunt zelf zeggen wat je wilt leren. Wij zorgen er voor dat je het daarna dan ook echt kunt. Wat hebben anderen bijvoorbeeld al bij ons geleerd?

 • Werken met computer en tablet: mailen, typen, internet, Facebook
 • Boodschappen doen
 • Koken
 • Omgaan met geld
 • Schoonmaken
 • Vrienden maken
 • Klokkijken
 • Theorieles voor rijbewijs

Wil je meer weten over de academie?

Als je nieuw bent bij ’s Heeren Loo: neem dan contact op met de trainers Joyce Heijnsdijk en Ilse Wielakker.
Joyce Heijnsdijk: 06 – 22 37 82 66
Ilse Wielakker: 06 – 83 54 21 93

Als je cliënt bent bij ‘s Heeren Loo: neem dan contact op met de trainers Cora Willemse en Marian van de Bovenkamp.
Cora Willemse: 06 – 10 38 38 13

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Boldershof. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Boldershof

Neem contact op
Terug naar boven