Meisje aan het schilderen

Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen

Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperking, je wilt overdag lekker bezig zijn. Op een fijne werkplek of bij de dagbesteding. Dat is leuk en je leert er veel van. Onze medewerkers van Zorgbemiddeling helpen jou bij het vinden van een plek die bij jou past, binnen of buiten ’s Heeren Loo.

Wil je na school of naast je werk nog meer leren? Dan is er voor jou de Academie voor Zelfstandigheid. Je kunt er opleidingen volgen die je helpen bij zelfstandig wonen, werken en leven.

In je vrije tijd is er van alles doen op Boldershof. Er zijn bijvoorbeeld clubs waar je lid van kunt worden. Lekker bewegen, of gezellig koffie drinken. En we organiseren allerlei leuke activiteiten. Zoals disco’s, karaoke, filmmiddagen en feestjes met carnaval en Koningsdag. In Druten, maar ook op andere plekken in het Land van Maas en Waal.

Lees de verhalen van Henny, Carla en Esther

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Bolderhof
  Henny

  Carla is erg enthousiast en vooral ook trots op haar nieuwe werk. Ze pakt de map erbij om te vertellen wat ze aan het leren is. Tegelijkertijd zie ik dat dit voor haar ook een prima manier is om het geleerde vast te houden. Het een leven lang mogen leren is voor Carla essentieel om plezier te houden in haar werk en in haar leven. Het verhoogt vooral ook haar eigenwaarde.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Boldershof
  Carla

  Ik wil graag nieuwe dingen leren. Het liefst wat moeilijkere dingen zodat het even duurt voordat ik het kan. Als het te makkelijk is vind ik het niet leuk. Bij Uit de Kunst heb ik veel geleerd. Ik werk daar nog steeds graag maar ben er wel een beetje uitgeleerd. Daarom ben ik nu ook bij de Multimediagroep. Ik leer foto’s maken, ze op de computer zetten, sorteren en bewerken. Ik wil ook graag leren hoe ik een fotoalbum maak van mijn vakantiefoto’s en hoe Facebook werkt.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op woonzorgpark Boldershof
  Esther

  Ik ken Carla als iemand die graag wil leren en overal voor open staat. Carla leert niet alleen graag, maar ook snel. Als er dingen zijn die ze moet onthouden, dan typt ze die in een bestandje op de computer, dat helpt haar goed. Soms doet de computer niet wat ze wil en raakt ze gespannen. Ik leer haar dan om rustig te blijven en een stapje terug te doen.

Dagbesteding

Uit de Kunst: winkel en atelier

Houd je van werken in een winkel? En ben je graag creatief bezig? Dan is Uit de Kunst een mooie werkplek voor jou! In de winkel verkopen we producten als kaarsen, slingers, vazen, schilderijen, kussens en zeep. In het atelier zijn we bezig met mozaïek, tekenen en schilderen. Je werkt altijd zowel in de winkel als in het atelier.

Kaarsenatelier

Wil je weten hoe een kaars wordt gemaakt? Dat leer je stap voor stap in het Kaarsenatelier! Met een groep van ongeveer tien mensen maken we allerlei kaarsen van natuurlijke materialen en grondstoffen. Ook maken we slingers en inpakpapier.

Keramiek

Wil je wel eens weten wat keramiek dat is? Van klei ga je mooie schalen, potten en kandelaren maken. Je moet het niet vervelend vinden vieze handen te krijgen, want de klei moet je ook vastpakken. Als je kunstwerk klaar is laten we het drogen en daarna bakken we het in een speciale oven. Daarna kun je het nog in mooie kleuren schilderen.

Decoratie

Papier knippen, scheppen, plakken en laten drogen, we doen het allemaal! Het is een hele klus om geschept papier te maken. Van het handgeschepte papier maken we schilderijen, kaarten, cadeaulabels en mooie dingen voor de kinderkamer. We werken voor winkels, scholen en andere organisaties.

PostKopie&Zo

Bij PostKopie&Zo leer je wat kopiëren, lamineren en inbinden is. En hoe je dat met apparaten kunt doen. Je helpt mee met het maken van clubbladen, folders, posters en uitnodigingen. Ook werk je mee aan het verzorgen van ‘mailingen’. Dan verzamel je verschillende papieren, je doet deze in een envelop en je plakt er netjes een adressticker op. Je sorteert de post die binnenkomt en brengt deze naar de juiste plek. En je haalt de post op die verstuurd moet worden.

De Kapitein

Heb je altijd al in een restaurant willen werken? Kom dan naar De Kapitein. In de keuken leer je allerlei gerechten klaarmaken, zoals soep, taartjes en tosti's.  In het restaurant sta je achter een foodbar en zorg je ervoor dat de gasten het goed naar hun zin hebben. Samen zorgen we ervoor dat de keuken en het restaurant opgeruimd en schoon zijn. Bij De Kapitein werken we overdag, ook in het weekend.

Transportgroep

Houd je van frisse lucht en kun je wel tegen een beetje regen? De Transportgroep is een echte buitengroep. Het merendeel van de activiteiten vindt buiten plaats, een klein deel binnen. Wat doen we zoal?
-Post sorteren en rondbrengen in de wijk
-Boodschappen doen in het dorp
-Transport van glas en oud papier verzorgen
-Prullenbakken legen op het terrein
-Magazijnbestellingen rondbrengen

Kinderboerderij

Als je van dieren houdt is dit een fijne plek voor jou. Bij Kinderboerderij De Boldershoeve zorgen we namelijk voor verschillende dieren. Zoals varkens, schapen, mini koeien, konijnen, geiten en kippen. We zorgen ervoor dat ze genoeg te eten en te drinken hebben en dat ze gezond blijven. En we zorgen dat alles schoon is. De kinderboerderij krijgt veel bezoek van mensen uit het dorp. Die kunnen er naar de dieren kijken, en eieren, honing en andere producten kopen.

Kwekerij

Houd je van de natuur en van natuurlijke materialen? Het werk op de kwekerij heeft allemaal te maken met tuin en natuur. Er is een bloementuin, een groentetuin en een kas. Wat ga je hier zoal doen?
-Potten met grond vullen
-Verkopen van producten
-Groenten zaaien en oogsten
-Bloemstukken maken
-Blad harken, onkruid wieden

Industriegroep

Bij de Industriegroep doen we allerlei klusjes op een rustig tempo. Bijvoorbeeld:
-Licht huishoudelijke taken in onze eigen ruimte
-Gezelschapsspelletjes en puzzels uitzoeken.
-Sorteren van allerlei spulletjes
-Maken van eenvoudige producten

Ontwikkel- en trainingsgroepen

Bij de Ontwikkel- en trainingsgroepen (OTG) kun je van alles leren dat te maken heeft met horeca en dienstverlening. Je leert er nieuwe dingen in jouw tempo. Wat doen we zoal?
-Koffiezetten, groenten en fruit snijden, taarten bakken, hapjes maken
-Tafeldekken
-Schoonmaken van koelkast, aanrecht, tafels, stoelen
-Bestek afwassen en afdrogen, vaatwasser in- en uitruimen
-Wasmachine vullen, was ophangen en vouwen
-Bestellingen rondbrengen naar woningen op het terrein

De Triangel

Ook als je ernstig meervoudig beperkt bent kun je naar de dagbesteding. Bijvoorbeeld naar De Triangel. Daar doe je mee aan eenvoudige en herkenbare activiteiten. Alles is gericht op jouw zintuigen en hoe jij dat beleeft. Denk aan snoezelen, muziek, massage, wellness en koken/bakken

Groepen voor de ouder wordende mens / groepen met een rustiger tempo

Er zijn meerdere dagbestedingsgroepen speciaal voor ouderen en voor mensen die graag naar een groep willen waar het tempo lager is. De medewerkers op deze groepen zijn hier speciaal in getraind. Ze kunnen goed inspelen op verschillende soorten behoeften, zowel op lichamelijk als op mentaal gebied. Ook beschikken ze over kennis over de verschillende mogelijkheden binnen de dagbesteding. Zo kunnen zij iedereen een passend aanbod bieden. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, in de (moes)tuin bezig zijn, wandelen en boodschappen doen. Maar ook ontspannende activiteiten als luisteren naar muziek of gewoon samen zijn en een praatje maken.

Begeleid werken

Werken is belangrijk. Je leert nieuwe dingen. Werk vinden en houden kan best lastig zijn. Waar moet je zoeken? Wat moet je weten? Hoe ga je om met collega’s? Hoe doe je je werk zo goed mogelijk? Bij al die vragen kan een jobcoach je helpen. Begeleid werken kan zowel binnen als buiten ’s Heeren Loo. Zo werken er bijvoorbeeld intern mensen bij de facilitaire dienst, en extern bij een supermarkt, school en cultureel centrum (d’n Bogerd). Op je werkplek heb je altijd een collega als maatje. Samenwerken met collega’s vinden we heel belangrijk. De jobcoach begeleidt je als dat mogelijk is ook naar een betaalde baan.

Academie voor Zelfstandigheid

Bij de Academie voor Zelfstandigheid Druten-Nijmegen kun je van alles leren om zelfstandiger te wonen, te werken en te leven. Jij kunt zelf zeggen wat je wilt leren. Wij zorgen ervoor dat je het daarna dan ook echt kunt. Wat hebben anderen bijvoorbeeld al bij ons geleerd?
-Werken met computer en tablet: mailen, typen, internet, Facebook
-Boodschappen doen
-Koken
-Omgaan met geld
-Schoonmaken
-Vrienden maken
-Klokkijken
-Theorieles voor rijbewijs

Contact

Heb je iets leuks gezien en wil je meer weten? Neem contact op!

Voor dagbesteding en begeleid werken:
Afdeling Zorgbemiddeling, 0800 – 3 55 55 55, e-mail: zorgbemiddeling.zon@sheerenloo.nl

Voor leren aan de Academie voor Zelfstandigheid:
Als je nieuw bent bij ’s Heeren Loo: Ilse Wielakker, 06 – 83 54 21 93
Als je cliënt bent bij ‘s Heeren Loo: Cora Willemse, 06 – 10 38 38 13
Of e-mail: avz.drutennijmegen@sheerenloo.nl

Neem contact op