Historie

De Hartenberg bevindt zich op het voormalige landgoed Peppelenbosch en Westenrode in de Wekeromse bossen. Het terrein is in 1960 aangekocht door de stichting ’s Heeren Loo. De eerste steen werd op 26 juni 1967 gelegd door de heer B. Roolvink, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. De eerste cliënten kwamen in 1968 op De Hartenberg wonen. H.K.H. Prinses Margriet verricht op 20 mei 1969 de officiële opening.

Het was de bedoeling dat er 800 mensen met een verstandelijke beperking op De Hartenberg zouden gaan wonen. Door veranderende inzichten, onder andere dat mensen met een beperking beter dicht bij hun familie kunnen blijven wonen, zijn deze er nooit gekomen. Op het hoogtepunt woonden er circa 400 cliënten met zeer uiteenlopende beperkingen op het terrein en ruim 100 personeelsleden. Omdat de meerwaarde van het beschutte terrein voor een cliënt aangetoond moest kunnen worden, zijn de afgelopen jaren veel cliënten naar woonvoorzieningen in woonwijken verhuisd. Lees meer over de historie van ’s Heeren Loo

Contact

Kunnen we je helpen

Wil je meer weten over woonzorgpark De Hartenberg. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond. Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Routebeschrijving naar De Hartenberg