Kom beleven op de Hartenberg

Op De Hartenberg is van alles te doen en te beleven! Bezoek onze kinderboerderij en geniet in Het Hart. Iedereen, met of zonder verstandelijke beperking is van harte welkom om te recreëren op ons woonzorgpark. Dit geldt voor alle inwoners van Ede en omstreken. Je bent van harte welkom.

Nog meer te beleven

 • Elke zondag zijn er twee diensten op De Hartenberg. Deze vinden plaats in de grote zaal in Het Hart.

  Ochtenddienst om 10.00 uur 

  De ochtenddienst is te vergelijken met een gewone kerkdienst, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt gezongen, gebeden, uit de Bijbel gelezen, gepreekt, gecollecteerd. 

  Door de jaren heen is er een hechte geloofsgemeenschap ontstaan, gevormd door cliënten, familie, vrijwilligers, medewerkers en belangstellenden uit de regio. De dienst begint om 10.00 uur en duurt een uur. Na afloop is er voor de liefhebbers nog iets te drinken.

  Middagviering om 14.30 uur 

  De middagviering is afwisselend een zang- of vertelviering, specifiek afgestemd op mensen met een verstandelijke beperking (veel zang, bekende en eenvoudige liederen, korte verhalen). De viering begint om 14.30 uur en duurt hooguit 45 minuten.

  Bij beide diensten is een flexwerker aanwezig, ter ondersteuning van cliënten die zonder begeleiding naar de kerk komen. 

  Iedereen is van harte welkom (één van) deze diensten bij te wonen!

 • Rondom De Hartenberg ligt een uitgebreid netwerk met fietsknooppunten. Nummer 81 bevindt zich tegenover de ingang van het terrein aan de andere kant van de Apeldoornseweg. Een mooie gelegenheid om even door te fietsen naar theehuis de Roek voor een korte pauze, al vele jaren een officieel rustpunt tijdens de Veluwse fietsvierdaagse. 

  Fietsroute planner

 • Het bosrijke terrein van De Hartenberg nodigt uit tot wandelen. De meeste paden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en daardoor ook zeer toegankelijk voor andere loophulpmiddelen, wandelwagens en kinder(loop)fietsen. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even uit te rusten. 

  Klompenpaden

  Op het terrein van De Hartenberg zijn 2 opstappunten van ‘Klompenpaden’. Het Beek- en Bultpad (Wekerom) en het Eeskooterpad (Otterlo) ontmoeten elkaar bij Theehuis de Roek.

  Een brochure met achtergrondinformatie is verkrijgbaar bij Theehuis de Roek en de VVV’s in de regio.

 • De huifkar van De Hartenberg wordt voortgetrokken door een tractor en bestuurd door een vaste groep vrijwilligers. Er zijn zestien zitplaatsen en er is ruimte voor drie rolstoelgebruikers. De huifkar is te huur op maandag, donderdag, zaterdag en zondag onder voorbehoud van beschikbaarheid van een vrijwillige chauffeur.

  Het gebruik van de huifkar is gratis voor cliënten die wonen en/of werken bij ’s Heeren Loo Gelderland Midden en de huifkar in groepsverband willen gebruiken. Anderen betalen vijf euro per persoon per uur met een minimum van tien personen. De huifkar kan maximaal één dagdeel (ochtend, middag of avond) gehuurd worden. Op dit moment mag er alleen op het terrein van De Hartenberg gereden worden. 

  Aanvragen? 

  Stuur een e-mail naar servicedesk@dehartenberg.nl met vermelding van het aantal personen, uw relatie tot De Hartenberg en de gewenste datum en dagdeel.

 • Kapsalon Inmodel is een kapsalon op de Hartenberg als alle andere kapsalons maar met een belangrijk verschil! Naast een verzorgd en betaalbaar kapsel, biedt kapsalon Inmodel een leerzame, zinvolle en leuke dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

  Iedereen is van harte welkom bij kapsalon Inmodel, ook als u geen relatie heeft met ’s Heeren Loo. Zoekt u een kapper voor uw kinderen? Combineer de knipbeurt dan met een bezoek aan de kinderboerderij en de speelheuvel of maak een fijne boswandeling en geniet nog even na in Het Hart.

  Afspraak maken? Kijk op www.inmodel.nu.

 • Lange, heldere zomeravonden. Een knusse, warme sfeer tussen de bomen. Muziek, gelach, gepraat en gezelligheid!

  De Hartenberg heeft in de bosrijke omgeving op haar terrein een prachtig openluchttheater. Het perfecte decor voor sterke verhalen, ontroerende muziek, harmonieuze koren, sprekend toneel en iedere andere gelegenheid die een intieme omgeving nodig heeft. 

  Een geweldige plek voor muziekoptredens, toneel, theater, (school)musicals of kerkdiensten in de openlucht. Goed bereikbaar vanwege de centrale ligging en met voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is bovendien rolstoelvriendelijk. Het naastgelegen Theehuis de Roek verzorgt daarbij graag de horeca van uw evenement.

  Alle ingrediënten voor je evenement zijn aanwezig: een verhard podium inclusief overkapping, een professionele licht- en geluidsinstallatie en zitplaatsen voor 400 bezoekers. En wil je echt volop genieten van de avond? Theehuis De Roek bevindt zich op locatie en verzorgt verschillende arrangementen, die geheel naar wens kunnen worden samengesteld. 

  Meer weten? 

  Kunt u het zich al inbeelden? Wij wel! Het Openluchttheater is dagelijks te huur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor verdere vragen. We denken graag met je mee. hethart@sheerenloo.nl.

  Heropening 

  De heropening van het openluchttheater in 2014 was een hartenwens van velen, vooral van diegenen die zich nog de kerkdiensten en toneelstukken kunnen herinneren die hier vroeger in de open lucht plaatsvonden. Deze hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. 

  Op initiatief van bouwbedrijf J&G Kampert uit Harskamp en dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, financiële steun van het Rabobank Coöperatiefonds en sponsoring door Van de Harn Bestratingen is het openluchttheater begin 2014 gerenoveerd.

 • Velen kennen de speelheuvel als favoriete bestemming voor kinderfeestjes. Ook bij het kiezen van een bestemming voor een kinderkamp is deze, vaak samen met het sportveld, een doorslaggevende element om voor De Hartenberg te kiezen.

  De speelheuvel ligt naast theehuis de Roek en is het hele jaar door vrij toegankelijk. Terwijl je geniet van een drankje op het terras van Theehuis de Roek kunnen je (klein)kinderen zich hier naar hartenlust uitleven. 

  Vroeger en nu 

  De speelheuvel is in 1976 gerealiseerd als een speciaal buitenproject voor de bewoners van De Hartenberg: een grote heuvel met twee glijbanen, een openluchttheater, een grote waterspeelplaats in combinatie met een modder- en zandbak en een kabelbaan. Op een tweede heuvel was een gigantisch klauternet dat tevens in de zomer als een soort tent gebruikt kon worden. Ook waren er speciale schommels en een grote draaischijf. Om onderzoekstechnische en financiële redenen zijn de speeltoestellen in de jaren ’90 grotendeels ontmanteld. 

  Sinds 2012 wordt er hard gewerkt om de speelheuvel weer in oude staat te herstellen. Dankzij diverse sponsors zijn er recent nieuwe speeltoestellen bij gekomen, waaronder een vogelnestschommel en een rolstoelschommel. Het naastgelegen openluchttheater is volledig gerestaureerd en op 18 juni 2014 feestelijk geopend.

 • Scholen in de omgeving gebruiken het sportveld op woonzorgpark De Hartenberg om hun jaarlijkse sportdag of andere sportieve evenementen te organiseren. Ook bedrijven en andere organisaties zijn welkom. Het sportveld heeft de afmeting van een normaal voetbalveld. Langs het veld staan eenvoudige houten banken voor toeschouwers. 

  Sportveld nodig? 

  Wij stellen ons sportveld graag tot beschikking, al dan niet in combinatie met de andere sportieve en/of recreatieve voorzieningen op De Hartenberg. 

  Bel voor meer informatie met 088 - 037 00 00 optie 2 of stuur een e-mail naar servicedesk.facilitair@sheerenloo.nl.

 • De tennisbanen op De Hartenberg worden beheerd door Tennisvereniging De Hartenberg. Alleen leden van deze vereniging mogen gebruik maken van de beide tennisbanen en het bijbehorende clubhuis. Deze zijn geopend van Pasen tot eind oktober.

  De tennisbanen zijn een initiatief van de personeelsvereniging van De Hartenberg. De tennisvereniging is in 1978 formeel opgericht, onder andere om met behulp van de lidmaatschapsgelden de banen te kunnen onderhouden. Het ledenbestand is de laatste jaren drastisch gedaald met ongeveer 30 leden proberen wij de vereniging in leven te houden. Het lidmaatschap kost €75,- per jaar; voor medewerkers en cliënten van De Hartenberg geldt een lager tarief. Kinderen tot 16 jaar betalen €  55,- per jaar. Van de leden wordt verwacht dat zij meehelpen bij opknap- en onderhoudswerkzaamheden om de lidmaatschapskosten zo laag mogelijk te houden.  De Tennisbanen kunnen ook gehuurd worden voor een langere periode.

  Meer weten? 


  Stuur een e-mail naar: hartenberg78@gmail.com mob nr. 0653683562. secretariaat Adamsdreef 199 6716 MK Ede.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark De Hartenberg. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond. Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Routebeschrijving naar De Hartenberg

Neem contact op