Groot Emaus - orthopedagogisch behandelcentrum | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Vier jongeren zitten op de grond

Groot Emaus, orthopedagogisch behandelcentrum

Het leven kan onoverzichtelijk zijn voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast kunnen gedragsproblemen het leven extra moeilijk maken. Is dit het geval bij jouw kind of cliënt? Het orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus is er voor LVB-jongeren tussen de 12 en 23 jaar die zijn vastgelopen.

Wat is Groot Emaus?

Jongeren worden bij Groot Emaus behandeld en gaan bij ons naar school. Ook leren ze wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. Daarom verblijven ze 24/7 bij ons op het terrein in Ermelo of Soest. De meeste jongeren hebben al veel meegemaakt in hun leven. Vaak hebben ze al in andere instellingen gezeten. Daarom vinden we het extra belangrijk dat jouw kind of cliënt zich veilig voelt bij ons. Dat hij positieve ervaringen opdoet en weer meer zelfvertrouwen krijgt. Daar helpen wij bij. We geven aandacht, structuur en regels. De jongere gaat zelf ook flink aan de slag. Met de behandeling, het leren, zijn hobby’s en de invulling van vrije tijd.

Behandeling, begeleiding en zorg

Jouw kind of cliënt krijgt bij ons de behandeling, begeleiding en zorg die nodig is. Op de behandelgroep, op school of op de stage- of werkplek. En in de vrije tijd. Diverse specialisten behandelen en ondersteunen de jongere. Zoals groepsleiders, een orthopedagoog/GZ-psycholoog en een therapeut. De specialisten werken nauw met elkaar samen in een multidisciplinair team. Samen hebben we alle kennis om jouw kind of cliënt goed verder te helpen. Ook als de situatie ingewikkeld is. We gebruiken methoden waarvan is bewezen dat die echt werken.

Wat wil jij leren?

We kijken vooral naar wat een jongere wel kan. Samen zoeken we uit wat jouw kind of cliënt nodig heeft om zich te ontwikkelen. Ook ouders betrekken we hier zo veel als mogelijk in. Samen bepalen we de doelen waaraan we gaan werken. Is de jongere vaak verdrietig, onzeker, boos of agressief? Vindt hij het moeilijk om met anderen om te gaan? Wij ondersteunen op weg naar meer zelfstandigheid. Het doel? Dat jouw kind of cliënt straks zo goed mogelijk kan meedoen in de samenleving.

Behandelgroep

Jouw kind of cliënt leeft samen met gemiddeld acht jongeren van ongeveer dezelfde leeftijd in een behandelgroep. Er zijn groepen voor jongere kinderen én groepen voor wat oudere jongeren. Er zijn ook groepen voor jongeren met bijvoorbeeld ADHD, autisme of ODD.

Crisisplekken

Heb je als zorgprofessional te maken met een jongere die is vastgelopen, thuis of in een andere instelling? En moet deze jongere snel ergens anders naartoe, omdat dat veiliger is? Dan bieden we een crisisplek. Tenminste, als de jongere voldoet aan de voorwaarden voor opname. Een crisisplek is een veilige plek om tot rust te komen. Vandaaruit kijken
we wat de behandelvraag is. De jongere gaat zo snel mogelijk naar een passende behandelgroep.

Behandeling

Jongen met begeleider

Bij Groot Emaus geven we de behandeling, begeleiding en zorg die jouw kind of cliënt nodig heeft.

Lees meer

Onderwijs

Jongeren voor Emaus College

Jongeren met een licht verstandelijke beperking en leer- en gedragsproblemen gaan naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Lees meer

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Groot Emaus

Neem contact op
Terug naar boven