Onderwijs | 's Heeren Loo
Vacatures 15 nieuw
Jongeren voor Emaus College

Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)

Jongeren met een licht verstandelijke beperking en leer- en gedragsproblemen gaan naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) in Ermelo (Emaus College) en Soest (De Lasenberg). Hier komen jongeren van 12 tot en met 19 jaar. Hier kunnen zij hun talenten ontwikkelen. De scholen zijn onderdeel van ’s Heeren Loo Onderwijs .

Emaus College in Ermelo

Bij het Emaus College in Ermelo hebben we een uitgebreid Arbeids Trainings Centrum (ATC) met zes afdelingen: plantsoenendienst, plantenkas, inpak, schoonmaak, hout- en metaalbewerking en dagbesteding. Op een andere locatie in Ermelo hebben we de afdelingen Restaurant en Fietstechniek. Volop keuze dus om de talenten te ontwikkelen. Op het Emaus College krijgt jouw kind of cliënt veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Het Emaus College ligt op hetzelfde terrein als Groot Emaus. Krijgt jouw kind of cliënt een behandeling en zorg bij Groot Emaus? Dan werkt de jongere op school aan dezelfde behandeldoelen. Het Emaus College en Groot Emaus werken namelijk nauw met elkaar samen. Dat is fijn, want daardoor leert jouw kind of cliënt overal hetzelfde.

De Lasenberg in Soest

Ook op VSO De Lasenberg in Soest krijgt de jongere les op praktijkniveau. In de onderbouw is nog veel aandacht voor lezen, schrijven en rekenen. Hoe ouder de jongere wordt, hoe meer praktijkvakken hij krijgt. We hebben praktijklokalen voor koken, handvaardigheid, techniek, metaalbewerking, houtbewerking en tuin. Ook hebben we een sportlokaal en een extra ruimte voor arbeidstraining. Er is veel aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling.

Als jouw kind of cliënt klaar bent op De Lasenberg, dan zijn er drie mogelijkheden: verder leren op een andere school, werken bij een echt bedrijf of werken op de arbeidsmatige dagbesteding. Wat jouw kind of cliënt gaat doen? Dat hangt af van zijn of haar mogelijkheden en wensen.

Beide scholen vallen onder ’s Heeren Loo Onderwijs. Hiertoe behoren nog twee scholen: de Van Voorthuysenschool in Leusden en het Rietschans College in Ermelo.

Bekijk onderstaande scholen:

School voor speciaal onderwijs - De Lasenberg in Soest

De Lasenberg is een praktijkschool voor kinderen met een licht verstandelijke beperking die leer- of gedragsproblemen hebben.

Lees meer
Voortgezet speciaal onderwijs op Het Rietschans college in Ermelo

Wij zijn een vmbo-tl / havo/vwo school van ‘s Heeren Loo voor jongeren met psychische problemen.

Lees meer

Contact

Kunnen we helpen?

Wil je meer weten over orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Groot Emaus

Neem contact op
Terug naar boven