Woonvormen gehandicapten – Groot Schuylenburg Apeldoorn | 's Heeren Loo
Vacatures 14 nieuw
Overzicht van de Innovatieruimte op Groot Schuylenburg

De Innovatieruimte

Heb je altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen? Scheuren op een motor? Rondlopen in Madurodam? Fietsen in New York? Het kan! Kom langs in de Innovatieruimte op Groot Schuylenburg. Hier is het leven:

  • mooi, want je ziet er prachtige dingen zoals een Magische Spiegel en echte robots.
  • leuk, want je beleeft er spannende en grappige dingen die je nog nooit gedaan hebt. Zoals een fietstocht in New York of in een andere wereldstad.
  • makkelijk, want je vindt er allemaal handige producten die jou helpen in het dagelijks leven.

Alles wat je in de Innovatieruimte ziet, is ontstaan vanuit een vraag van iemand met een verstandelijke beperking, of een vraag van hun verwant of begeleider. Alleen zo ontstaan producten die écht bijdragen aan een leuk, mooi en makkelijk leven voor iemand met een verstandelijke beperking. De Innovatieruimte ontwikkelt en werkt samen met cliënten van ’s Heeren Loo, hun familie, begeleiders, studenten en bedrijven. Zo ontstaan geen ‘gemiddelde oplossingen voor algemeen gebruik’, maar oplossingen die echt werken.

Bekijk in de film hieronder hoe de Innovatieruimte het leven mooi, leuk en makkelijk maakt.

Virtual Reality bril en Four Senses stoel

Virtual Reality bril

Probeer onze Virtual Reality bril eens uit. Zwem met dolfijnen (dat kan ook in ons zwembad!), wandel in Madurodam of bezoek een dierentuin.

Four Senses stoel

Maak het jezelf gemakkelijk in onze akoestische Four Senses stoel. Hier kruip je lekker in weg voor een mooie film op Netflix of liedjes van jouw smaak op Spotify. De boxjes en lampen in de stoel zorgen voor een geweldige ervaring.

Een fijne plek

Rust en beleving

De Innovatieruimte is gezellig ingericht en toegankelijk voor iedereen. De ruimte laat mensen met een verstandelijke beperking bewegen, beleven, leren en ontwikkelen. Het is een plek waar je tot rust komt, of juist de opwinding van een nieuwe belevenis ervaart. De manier waarop de Innovatieruimte is ingericht, zorgt ervoor dat je helemaal op gaat in je eigen belevenis! 

Voor iedereen

Natuurlijk is de Innovatieruimte allereerst bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die wonen en werken op Groot Schuylenburg. Maar… iedereen is welkom! We delen graag onze kennis en ervaring. Bijvoorbeeld met andere zorgorganisaties, gemeenten, bedrijven, hogescholen en universiteiten. Samen maken we het leven van mensen met een beperking leuker, mooier en makkelijker.

Een (online) kijkje nemen

In de Innovatieruimte kijk je je ogen uit. Er staat bijvoorbeeld een prachtige beweegstoel. Dion legt uit hoe de stoel werkt.

Innovatie is… een bus met scheerschuim

“Ja, het innovatielab had interessante virtual-reality brillen, gigantische beeldschermen en waanzinnige computers. Maar uiteindelijk werd ik nog het meest geraakt door een bus met scheerschuim, en de bescheiden maar zeer krachtige houding van behoefte-gebaseerde innovatie die dit innovatielab zo bijzonder maakt.”

Aan het woord is Paul Kunneman, adviseur en coach bij DiVetro. Dit is een adviesbureau voor IT-gerelateerde vraagstukken. Ze werken ook in de gezondheidszorg. Paul Kunneman bracht een bezoek aan de Innovatieruimte en schreef daar een prachtige blog over. De blog is te lezen én te beluisteren als podcast op de website van Divetro.

Kom langs

Gebruik van de Innovatieruimte is gratis. De Innovatieruimte leent ook producten uit, zodat je ze uit kunt proberen. En als je een vraag hebt waar innovatie misschien bij kan helpen, denken wij graag met je mee!

Nieuwsgierig geworden? Kom vooral eens langs, kijk rond en probeer uit. Je kunt ook met een groep langs komen. Bel of mail ons dan voor een afspraak.

Contact en openingstijden

Telefoon: 06 - 20 93 79 48 (Jan Jakob) en 06 - 83 00 15 72 (Mariska)
E-mail: innovatie.apeldoorn@sheerenloo.nl
maandag: 9.00 – 16.00 uur
dinsdag: 9.00 – 16.00 uur
woensdag: 13.00 – 20.00 uur
donderdag: 9.00 – 20.00 uur
vrijdag: 9.00 – 14.30 uur
zaterdag: 13.30 – 16.30 uur

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Groot Schuylenburg. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Groot Schuylenburg

Neem contact op
Terug naar boven