Beleefruimtes voor bijzondere momenten

Geniet jij ook zo van een dagje uit? Een bezoek aan de Apenheul, een treinrit, of een ontspannen dagje aan het strand? Voor onze cliënten is het niet altijd mogelijk om dergelijke uitstapjes te maken. Hun unieke behoeften, soms complex gedrag en de uitdagingen van reizen maken dit vaak moeilijk. Daarom hebben wij de beleving naar hen toe gebracht!

Aan cliënten en hun families is gevraagd waar zij het liefste naar toe zouden willen. Op basis daarvan zijn er verschillende beleefruimtes ingericht. Zo hebben we in nauwe samenwerking met de Apenheul een belevingsruimte tussen de apen gecreëerd. Daarnaast hebben we een onderwaterwereld, een treincoupé en een huiskamer in jaren 50-stijl ingericht. En in een andere ruimte staat The Cube: een 360° beleving zonder VR-bril.

De beleefruimtes zijn 24/7 beschikbaar, zodat onze cliënten op elk gewenst moment van deze bijzondere ervaring kunnen genieten.

Een fijne plek

Rust en beleving

De beleefruimtes zijn toegankelijk voor iedereen. Ze bieden mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om te bewegen, te beleven, te leren en te ontwikkelen. Het is een plek waar je tot rust kunt komen, of juist de opwinding van een nieuwe belevenis kunt ervaren. De inrichting van de beleefruimtes zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in je eigen beleving!

Voor iedereen

Hoewel de beleefruimtes in eerste instantie bedoeld zijn voor mensen met een verstandelijke beperking die wonen en werken op Groot Schuylenburg, is iedereen welkom! We delen graag onze kennis en ervaring met andere zorgorganisaties, gemeenten, bedrijven, hogescholen en universiteiten. Samen maken we het leven van mensen met een beperking leuker, mooier en makkelijker.

Het Beleefhuis

De beleefruimtes maken deel uit van Het Beleefhuis, dat uniek is in Nederland. Het Beleefhuis heeft twee verschillende functies: het biedt beleefruimtes voor cliënten om bijzondere momenten te ervaren. En het dient als een plek waar een breed publiek kennis kan maken met innovatieve slimme producten, Het Slimme Huis

Neem alvast een digitaal kijkje

Kom je De Beleefruimtes bezoeken?

Nieuwsgierig geworden? Kom vooral eens langs, kijk rond en probeer het uit. Je kunt ook met een groep langs komen. Een bezoek is alleen mogelijk op afspraak, bel of mail ons via de onderstaande contactgegevens om een afspraak te maken. We verwelkomen je graag!

Adres:
Rustoordlaan 55, Apeldoorn (bekijk hier de locatie op Google Maps

Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9:00-16:00 uur

Jan Jakob Leidekker

Innovatiemedewerker

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Groot Schuylenburg, of heb je andere een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. 

Lees meer over Groot Schuylenburg