Bezoek woonzorgpark Het Westerhonk

Het woonzorgpark Het Westerhonk is een unieke plek in het Westland. In deze veilige groene omgeving, vinden ruim 550 mensen met een verstandelijke beperking er hun thuis. Ze gaan er zelfstandig of met begeleiding op pad. Ook zijn er woningen voor mensen zonder beperking.

Op Het Westerhonk is van alles te doen. Het is er heerlijk wandelen. Ga mee met de Boswachters op Buurtsafari of kom naar Duinboerderij Willemshoeve om met de dieren te knuffelen. Je kunt ook voetballen op ons Cruyff Court of ravotten in de natuurspeeltuin. Voor een kopje koffie, een versgemaakt belegd broodje, snacks of een heerlijke salade kun je terecht bij Samen - eten, drinken en ontmoeten.

Nog meer te beleven

 • Net om de hoek bij de ingang van Het Westerhonk vind je de historische Stinsentuin met prachtige bomen, bloemen en planten. Vanaf maart schieten meer dan 14.000 bollen uit de grond; van sneeuwklokjes tot ster- en boshyacinten, van anemoontjes tot skimia’s en lenteklokjes. Geniet in alle rust vanaf een bankje van de bloemen, planten, zon en stilte.

  Historie

  Onder de grond van de Stinsentuin ligt de fundering van een oude boerderij uit 1246. Deze fundering is nagebouwd in de tuin om de historie tot leven te laten komen. De boerderij voorzag het verderop gelegen Kasteel Polanen in de 13e eeuw van voedsel. Het bord in de tuin vertelt meer over de bijzondere geschiedenis van woongebied Polanen in Monster.

  Contact

  Stinsentuin
  Parklaan (ter hoogte van) 2
  62681 JE Monster

  T: 0880364329
  E: willemshoeve@sheerenloo.nl

  Openingstijden

  Met zijn rolstoeltoegankelijke paden is de tuin voor iedereen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

 • Het Westerhonk heeft veel mooie en historische plekken die het bekijken waard zijn. Daarom nemen de Boswachters van Polanen je graag mee op buurtsafari over ons woonzorgpark. Bijvoorbeeld langs de historische Stinsenstuin, de hoogstamboomgaard, het essenhouthakbos, onze belevingstuin en de boerderij. Ook gaan ze langs de schapen, geitjes, de manege en de natuurspeeltuin.

  Tijdens de buurtsafari vertellen de Boswachters over de geschiedenis van het Westland, over de typisch Westlandse planten en groenten en alle dieren op Het Westerhonk. Iedereen, met en zonder verstandelijke beperking, is van harte welkom om mee te gaan op buurtsafari. 

  Ook verzorgen wij schoolreisjes en verjaardagsfeestjes.

  Dagbesteding

  De Boswachters van Polanen is een dagbestedingsgroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking, die hier leren over de natuur, flora en fauna. Zij gaan elke vrijdagmiddag op pad en struinen door de natuur op Het Westerhonk.

  Meer weten?

  Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina. Combineer een buurtsafari met een bezoek aan Duinboerderij Willemshoeve, spelen in de natuurspeeltuin op Het Westerhonk of een lekker kopje koffie bij Samen - eten, drinken en ontmoeten.

  Wil je meer weten over dagbesteding op het Westerhonk? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55.

  Contact

  Boswachters van Polanen
  Hoevelaan 17
  2681 JL Monster

  T: 06-25024294
  E: willemshoeve@sheerenloo.nl
  W: buurtsafari.nl
  F: facebook.com/deboswachtersvanpolanen

  Openingstijden

  Openingstijden en safari’s op aanvraag.


 • Cruyff Court Het Westerhonk is een aangepast speelveld met doeltjes en baskets. Voor balspelen kunnen netten worden opgehangen. Het court is vrij toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een rolstoel. Dus kom lekker sporten of spelen met je vrienden, familie of buurtkinderen. Neem wel je eigen bal mee.

  Scholen en verenigingen

  Wil je als school of vereniging een toernooi bij ons organiseren? Of buiten gymen of trainen? Ook daarvoor zijn het Cruyff Court en de natuurspeeltuin uitermate geschikt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Activiteiten

  Het bewegingscentrum van Het Westerhonk organiseert regelmatig leuke activiteiten op het Cruyff Court. Je bent van harte welkom om mee te doen.

  Contact

  Cruyff Court Het Westerhonk
  Kruising Groenendaal-Tuinlaan
  Monster

  T: 0880364050
  E: klantcontact.monster@sheerenloo.nl

  Openingstijden

  Alle dagen open van 8.00 tot 22.00 uur.

 • In onze natuurspeeltuin kun je heerlijk ravotten en tikkertje of verstoppertje spelen. Want er liggen grote boomstronken, tunneltjes en heuveltjes en er is een kabelbaan, waar je naar hartenlust vanaf kunt tokkelen. Wel oude kleren aan doen hoor!

  Samen spelen en ontmoeten

  Kinderen, met of zonder verstandelijke beperking, zijn van harte welkom om te komen spelen. Ouders, opa’s en oma’s kunnen meedoen, maar ook rustig toekijken vanaf de bankjes en picknicktafels. 

  Scholen en verenigingen

  Wil je als school of vereniging een toernooi bij ons organiseren? Of buiten gymen of trainen? Ook daarvoor zijn de natuurspeeltuin en het Cruyff Court uitermate geschikt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Contact

  Natuurspeeltuin Het Westerhonk
  Kruising Groenendaal-Tuinlaan
  Monster

  T: 0880364050
  E: klantcontact.monster@sheerenloo.nl

  Openingstijden

  Alle dagen open van 8.00 tot 22.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de fiets is Het Westerhonk goed bereikbaar vanaf de Madeweg en vanaf het Schelpenpad in Monster. Er zijn voldoende overdekte fietsenstallingen, met bij Vijverweg 18 elektrische oplaadpunten.
Met de auto rijd je via A12 (Utrecht), A20 (Rotterdam) en A4 (Den Haag) naar Monster, gemeente Westland. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, met twee elektrische oplaadpunten.
Met het openbaar vervoer rijd je vanaf CS Den Haag, Tram 2 naar Buitentuinen (Uithof) of Tram 6 naar Leyenburg en vervolgens bus Veolia 31 naar Monster (Schelpenpad) op 10 minuten loopafstand naar Het Westerhonk. Vanaf CS Rotterdam en Station Schiedam Centrum rijdt bus Veolia 36 naar Naaldwijk (Verdilaan) en bus Veolia 31 naar Monster (Schelpenpad). Raadpleeg 9292.nl of de app voor de actuele reisinformatie.

Buitenlocaties

Het Westerhonk heeft ook buitenlocaties waar cliënten wonen, werken, leren en recreëren. Zoals buurpunt Het Karmijn in Den Haag, De Hooge Hoed in Naaldwijk en Het Kompas in Wateringen. De adresgegevens vind je op de betreffende pagina's.

Bezoekadres

Vijverweg 22681 JB Monster

Routebeschrijving naar Het Westerhonk

Volg het Westerhonk ook op Facebook

Plattegrond Het Westerhonk Monster

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Het Westerhonk. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Het Westerhonk

Neem contact op