Woonzorgpark Het Westerhonk

Kom doen

“Er is van alles te doen op Het Westerhonk. Kom het beleven!”

Op Het Westerhonk is van alles te doen en te beleven! Ga mee met de Boswachters op Buurtsafari of kom naar Duinboerderij Willemshoeve om met de dieren te knuffelen. Je kunt ook lekker voetballen op ons Cruyff Court of ravotten in de natuurspeeltuin. Voor een lekker kopje koffie, een versgemaakt belegd broodje, lekkere snacks of een heerlijke salade kun je terecht bij Samen - eten, drinken en ontmoeten. Ook bij buurtpunt Het Karmijn in de Schilderswijk in Den Haag ben je van harte welkom voor een driegangenmenu.

Iedereen, met of zonder verstandelijke beperking is van harte welkom om te recreëren op ons woonzorgpark. Dit geldt voor alle inwoners van het Westland en omstreken. Denk aan een bezoek aan het Groentekistfestival bij Belevingstuin De Bosroos, het zomerfeest of de kermis. De Afdeling Recreatie & Vrije Tijd organiseert al deze activiteiten.

Duinboerderij Willemshoeve in Monster

De boerderij is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek.

Lees meer
Samen – eten, drinken en ontmoeten in Monster

Bij restaurant Samen kun je genieten van een lekkere kop koffie, lunch of een drankje.

Lees meer
Buurtpunt Het Karmijn in Den Haag

Het Karmijn is een gezellig buurtpunt in de Schilderswijk in Den Haag.

Lees meer
Belevingstuin de Bosroos in Monster

De Bosroos is een belevingstuin waar je de natuur kunt beleven en bijzondere ervaringen kunt opdoen.

Lees meer
Bewegingscentrum Boei in Monster

Bewegen is gezond en geeft plezier. Kom naar bewegingscentrum Boei.

Lees meer
ECO-street in Monster

De ECO-street is een dagbesteding met een milieustraat op Het Westerhonk in Monster.

Lees meer

Nog meer te beleven

 • Net om de hoek bij de ingang van Het Westerhonk vind je de historische Stinsentuin met prachtige bomen, bloemen en planten. Vanaf maart schieten meer dan 14.000 bollen uit de grond, van sneeuwklokjes tot ster- en boshyacinten, van anemoontjes tot skimia’s en lenteklokjes. Vanaf het bankje onder de bomen kun je in alle rust genieten van de bloemen en planten, de zon en de stilte.

  Historie

  Onder de grond van de Stinsentuin ligt de fundering begraven van een oude boerderij uit 1246. In de tuin is deze fundering nagebouwd om dit stukje historie in het Westland tot leven te laten komen. De boerderij voorzag het verderop gelegen Kasteel Polanen in de 13e eeuw van voedsel. Het bord in de tuin vertelt meer over de bijzondere geschiedenis van woongebied Polanen in Monster.

  Contact

  Stinsentuin
  Parklaan (ter hoogte van) 2-6
  2681 JE Monster
  T: 0880364329
  E: willemshoeve@sheerenloo.nl

  Openingstijden

  De tuin is voor iedereen, met en zonder verstandelijke beperking toegankelijk en voorzien van rolstoelvriendelijke paden, van zonsopkomst tot zonsondergang.

 • Wij hebben zoveel mooie en historische plekken op Het Westerhonk die de moeite waard zijn om te bekijken. De Boswachters van Polanen nemen je graag mee op buurtsafari over ons woonzorgpark. Bijvoorbeeld langs de historische Stinsenstuin, de hoogstamboomgaard, het essenhouthakbos, onze belevingstuin en de boerderij. Maar ze gaan ook langs de schapen en geitjes, de manege en de natuurspeeltuin.

  Activiteit

  Tijdens de buurtsafari vertellen de Boswachters over de geschiedenis van het Westland, over de typisch Westlandse planten en groenten en alle dieren op Het Westerhonk. Iedereen, met en zonder verstandelijke beperking, is van harte welkom om mee te gaan op buurtsafari. Voor scholen kunnen wij een schoolreisje verzorgen en je kunt ook verjaardagsfeestjes bij ons vieren. Kijk voor meer informatie op onze Facebook-pagina. Combineer een buurtsafari met een bezoek aan Duinboerderij Willemshoeve, spelen in de natuurspeeltuin op Het Westerhonk of een lekker kopje koffie bij Samen - eten, drinken en ontmoeten.

  De Boswachters van Polanen is een dagbestedingsgroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking, die hier leren over de natuur, flora en fauna. Zij gaan elke vrijdagmiddag op pad en struinen door de natuur op Het Westerhonk.

  Contact

  Boswachters van Polanen
  Hoevelaan 17
  2681 JL Monster

  T: 06-25024294
  E: willemshoeve@sheerenloo.nl
  W: buurtsafari.nl
  F: facebook.com/deboswachtersvanpolanen

  Openingstijden

  Openingstijden en safari’s op aanvraag.

  Dagbesteding:
  Wil je meer weten over dagbestedingen op het Westerhonk? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55

 • Cruyff Court Het Westerhonk is een aangepast speelveld met doeltjes en baskets en er kunnen netten worden opgehangen voor balspelen. Het is vrij toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een rolstoel. Dus kom lekker sporten of spelen met je vrienden, familie of buurtkinderen. Neem wel je eigen bal mee.

  Scholen en verenigingen

  Wil je als school of vereniging een keer een toernooi bij ons organiseren? Of buiten gymen of trainen? Ook daarvoor zijn het Cruyff Court en de natuurspeeltuin uitermate geschikt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Activiteiten

  Het bewegingscentrum van Het Westerhonk organiseert regelmatig leuke activiteiten op het Cruyff Court. Je bent van harte welkom om deel te nemen.

  Contact

  Cruyff Court Het Westerhonk
  Kruising Groenendaal-Tuinlaan
  Monster
  T: 0880364050.
  E: klantcontact.monster@sheerenloo.nl

  Openingstijden

  Alle dagen open van 8.00 tot 22.00 uur.

 • In onze natuurspeeltuin kun je heel goed ravotten, tikkertje of verstoppertje spelen. Want er liggen grote boomstronken, tunneltjes en heuveltjes in de speeltuin en een kabelbaan waar je naar hartenlust vanaf kunt tokkelen. Wel oude kleren aan doen hoor!

  Samen spelen en ontmoeten

  Kinderen, met of zonder verstandelijke beperking zijn van harte welkom om hier te komen spelen. Ouders of opa’s en oma’s kunnen meedoen maar ook rustig toekijken vanaf de bankjes en picknicktafels in de natuurspeeltuin van Het Westerhonk.

  Scholen en verenigingen

  Wil je als school of vereniging een keer een toernooi bij ons organiseren? Of buiten gymen of trainen? Ook daarvoor zijn de natuurspeeltuin en het Cruyff Court uitermate geschikt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Contact

  Natuurspeeltuin Het Westerhonk
  Kruising Groenendaal-Tuinlaan
  Monster
  T: 0880364050
  E: klantcontact.monster@sheerenloo.nl
  Openingstijden

  Alle dagen open van 8.00 tot 22.00 uur.

Contact

Kunnen we je helpen?

Neem contact op
Terug naar boven