"Geen dag en geen mens is hetzelfde"

Gregory Groenert is 33 jaar en begeleidt mensen op Het Westerhonk die zeer intensieve ondersteuning (VIC) nodig hebben. Hij helpt hen bij het zo zelfstandig mogelijk wonen en werken. Zij zijn vaak door een traumatische ervaring beschadigd en hebben daardoor (tijdelijke) begeleiding en veel begrip nodig. “Het is mijn uitdaging om met iemand die ergens in het leven is vastgelopen, toch doelen te bereiken, hoe klein deze ook zijn. Soms is het smeren van een boterham al zo’n succesmoment.”

Functie

“Als integraal begeleider in een VIC-woning ben je er onvoorwaardelijk voor de bewoners met een moeilijk verstaanbaar gedrag. We passen onze behandeling aan want elk mens is uniek en heeft baat bij een andere begeleiding. Binnenkort start ik met de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg/Verzorgende IG bij het ROC Mondriaan, daar heb ik heel veel zin in!”

Mijn drijfveer

“Hiervoor werkte ik als autospuiter, dit was een jongensdroom. Naast mijn werk was ik jaren mantelzorger voor een vriend met een fysieke beperking. Ik heb hem gesteund en geholpen. Toen hij overleed, wist ik wat ik wilde: mensen helpen en begeleiden. Ook mijn ervaring als voetbal- en bokstrainer voor (probleem)jongeren, komt goed van pas. Ik aarzelde geen moment toen de vacature voor VIC-begeleider voorbij kwam. Dit was mijn nieuwe droombaan!”

Topprestaties

“Geen dag en geen mens is hetzelfde op de VIC. De bewoners hebben, door ervaringen in het verleden, zichzelf een bepaald, vaak negatief gedrag aangeleerd. Dit gedrag wijs je als begeleider af, maar de persoon zelf nooit. Die bied je nabijheid, troost en begrip. Een simpel “het is goed, rustig maar”, kan al voldoende te zijn om hem of haar te bedaren. Je verkeert als begeleider soms in moeilijke situaties en bent daardoor genoodzaakt topprestaties te leveren, maar daar groei je van. En het geeft je veel voldoening als je de situatie onder controle hebt en echt kunt helpen.”

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Gregory? Neem dan eens een kijkje op onze vacatures. Er zit vast iets voor je bij!

Terug naar boven