“Ik blijf te spotten op ‘het honk’, ook naast mijn hbo-opleiding”

Jade (20) is een bezige bij. Ze was ambassadeur bij het ROC Mondriaan in 2021 en is nog steeds lid van Jongerenraad Westland. En ze werkt al meer dan 3 jaar op Het Westerhonk bij verschillende groepen en is student bij de verkorte voltijdopleiding hbo Verpleegkundige. Vorig jaar rondde ze haar mbo-opleiding niveau 4 af na 40 weken stage op de afdeling Neurologie bij het Reinier de Graaf Gasthuis. Ze schreef als afstudeeropdracht een verbeterplan voorde begeleiding van een ziekenhuispatiënt met een verstandelijke beperking volgens een specifieke begeleidingsmethodiek en verschillende hulpmiddelen. Als ervaringsdeskundige wist ze immers goed wat er bij 's Heeren Loo nodig is als een cliënt naar het ziekenhuis moet. Dus dit helpt nu niet alleen de verpleegkundigen in het ziekenhuis, maar ook onze begeleiders in de zorg.

Jade vertelt met passie over de zorg: “Na het behalen van mijn ‘mbo-papiertje’ bleef ik in de vakantie natuurlijk gewoon werken op ‘het honk’ als verpleegkundige. Want ik kan het hier echt niet missen. Inmiddels zit ik weer in de schoolbanken, of eigenlijk nu even online thuis 😉. Ook nu zet ik me met de volle 100% in bij de leukste groep bewoners op het woonzorgpark. Voor mij dan hè, want de acht jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag in een woning aan de Schelpendaal, hebben een speciaal plekje in mijn hart. Zij zijn puur, respecteren elkaar zoals ze zijn, genieten van elke dag, zorgen voor een glimlach op de gezichten van hun ouders, familie en verwanten. En als ik daar met mijn collega's aan mag bijdragen door hen te verzorgen, te begeleiden en de dag zo goed mogelijk door te helpen, dan is dat het mooiste wat er is.”

Jade vervult wat avonddiensten zodat zij dit naast haar studie kan bolwerken. Zij is daar blij meer, maar wij ook! Ze start om 15 uur en rijdt om 23 uur moe maar tevreden terug naar huis. Ze maakt in een filmpje duidelijk wat zo'n dienst bij 's Heeren Loo betekent. Dit gebruikt ze als ambassadeur voor haar opleidingen, nu bij het hbo aan de Hogeschool Rotterdam maar het wordt ook nog bij het mbo gebruikt. Jade: “Het is een mooi vak, een baan die er echt toe doet. Als ik dat kan overbrengen aan andere studenten of iedereen die de overstap wil maken naar de zorg, wat zou dat mooi zijn. Ja, ik blijf te spotten hoor op de leukste werkplek die er is: 's Heeren Loo locatie Het Westerhonk!