“Samen zorgen dat je je happy voelt, ook tijdens een logeerweekend”

Logeren is altijd een feestje. Ook de logés Merel, Evalynn, Jiovani, Larissa, Rens, Thomas en Esmé bij het logeerhuis op Het Westerhonk genieten ervan. Deze twintigers hebben een ernstige meervoudige beperking (EMB) en wonen thuis. Samen maken ze er een dolle boel van, van vrijdagmiddag tot en met zondagavond of maandagochtend. Ze ondernemen leuke dingen, zoals muziek maken of interactief spelen op de tovertafel. Ook is het fijn om af en toe te snoezelen, buiten te zijn in de tuinkamer of te wandelen naar de diertjes bij de Willemshoeve of de speciale speeltuin voor deze groepen. En natuurlijk eten ze wat lekkers en beginnen bijvoorbeeld de vrijdag met patat. Elk weekend wisselt de groepssamenstelling; sommigen zijn er twee weekenden in de maand. Een team van begeleiders is dag en nacht bij hen en verlenen de zorg en hulp die nodig is. Bij het eten, het douchen, de medicatie, maar ook bij medische handelingen zoals sondevoeding, diabetes en epilepsie. Liza, Gillian, Monique en stagiaire Anne openen hun deuren voor een inkijkje.

Liza (30) werkt acht jaar bij 's Heeren Loo en is coördinator logeren en is flexmedewerker bij een EMB-woning. Liza: “Juist de afwisseling tussen samen activiteiten doen, ontspannen en soms acuut moeten handelen, maakt dit werk boeiend. Samen zorgen dat iemand zich happy voelt. Bij de zorg aan het bed, ben je op een redelijk intieme manier met iemand bezig. Als je langer samen werkt, dan kennen ze jouw werkwijze, krijg je vertrouwen en ontstaat er vaak een mooie samenwerking.”

Gillian (24) werkt hier twee jaar en is VIG-er en leerling Verpleegkundige. Gillian: “Dit werk in het logeerhuis past bij mij, want het is wonen en dagbesteding ineen. Ook geeft 's Heeren Loo mij deze mogelijkheid om te werken en te leren tegelijk. En als ik alle ouders na een weekend weer uitgerust terugzie, word ik blij. Zo krijgen zij met hun gezin wat meer tijd voor elkaar. Daar doen we het voor!”