“Je kunt ervan leren, je wordt er groot van en verstandig"

Marcel, Tamara, Marly en Florien zijn heel enthousiast en leergierig. Zij vertellen graag zelf over hun zinvolle werk bij hun dagbesteding de Wildplukgroep. Dit is een nieuwe groep die 1 maart is gestart op het prachtige woonzorgpark. Nou en daar is wild genoeg om te plukken en te knippen, dat weten zij maar al te goed. Zoals Marly zegt: “Je kunt ervan leren, je wordt er groot van en verstandig. En de natuur geeft je adem. Dus kom maar snel kijken!” Naast het buitenwerk in de natuur, vind je deze kanjers binnen in hun portocabine naast de schapenschuur en in de wildplukkeuken bij duinboerderij Willemshoeve. Want daar verwerken ze alles tot heerlijke lekkernijen. Wat dacht je van brandnetelthee, limonade van vlierbloesem gemengd met gedroogde rozenblaadjes, tijmhoestsiroop, kruisbessenjam, walnoten en ga zomaar door. Wil je weten hoe je aarbeiensiroop maakt? Florien legt het je uit en haar vriendin knuffel Purk kijkt mee. Krijg je al trek? 

Begeleiders Jolanda, Sandra en vrijwilligster Louise helpen hen op weg. Ze bekijken altijd de wildplukagenda, waarin staat wat je die maand mag plukken, waar het staat en wat je ervan kunt maken. Tamara vindt het leuk om lekkere bessen voor jou te plukken of citroenmelisse te plukken en te drogen in de droogmachine. Haar vriendin beer .Elza is er dan bij. Alle hun producten zijn seizoensgebonden en te koop bij Samen. En ze werken hard hoor. Zo vulde Marcel bijvoorbeeld net de voorraad weer aan, dus er staat altijd wel weer wat lekkers voor jou bij.

In dit filmpje in de reeks Collega's openen de deuren, geven ze je een kijkje. Bij hen binnen maar vooral ook buiten, want dáár bloeit en groeit het allemaal. Als we het bij 's Heeren Loo hebben over #mooiwerk, #goedleven en #duurzaamgezonderorganisatie, dan komt alles hier samen!