“Uitdaging zien als geen dag hetzelfde verloopt”

Ilse, Edwin, Virendra en Hannie wonen met vier huisgenoten in een benedenwoning op het woonzorgpark dat van alle gemakken is voorzien. Zij hebben een ernstig meervoudige beperking en zijn allen tussen de 17 en 34 jaar; behalve Hannie waardoor zij met haar 56 jaar ook wel de ‘moeder-overste' wordt genoemd 😉.

Hun begeleiders Kirsten (23) en Daniëlle (27) steken dagelijks de handen uit de mouwen om de dag van deze kanjers een beetje mooier te maken. Zij openen graag hun deuren om te laten zien hoe het er bij hen aan toe gaat. Want wat doen zij gedurende een dagdienst van 07.00 tot 15.00 uur of een avonddienst van 15.00 tot 23.00 uur? Hun functie als begeleider bij de EMB-groepen is erg afwisselend. Daniëlle: “Zo begeleiden we hen bij de daginvulling afgestemd op hun niveau. Maar we verlenen ook verpleegkundige zorg zoals sondevoeding en het toedienen van de medicatie via sondes.” Wist jij dat deze bewoners soms dagbesteding in de woning hebben, maar ook wel naar een dagbestedingslocatie op het woonzorgpark gaan? En dat zij zelfs een snoezelbadkamer hebben die vaak wel twee keer per dag wordt gebruikt om lekker te relaxen, na een goede nacht of leuke dag? Kirsten: “Wat onze dag zo leuk maakt, is dat geen dag hetzelfde verloopt en we daar de uitdaging in zien. Plus de gezellige momenten die op de groep ineens kunnen ontstaan.”

Omdat Daniëlle en Kirsten werken in één van de vier geschakelde woningen onder het hoofdgebouw, zijn de artsen en gedragswetenschappers lekker dichtbij hen die de medische ondersteuning het hardst nodig hebben. De tussendeuren naar de woningen zorgen ervoor dat ze elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Want de beste zorg, daar gaan we voor bij ’s Heeren Loo!

Wil jij ook zo’n uitdagende baan? We zoeken nog een topper! Bekijk deze vacatures en reageer direct of stuur ze door naar iemand die je kent die perfect in ons plaatje past. Welkom!
https://www.sheerenloo.nl/vacatures/persoonlijk-begeleider-emb-in-monster-881373
https://www.sheerenloo.nl/vacatures/flexibel-begeleider-emb-en-ouderen-wonen-en-dagbesteding-871007