"Gewoon zijn en er zijn"

Stien Mulder is 51 jaar en begeleidt jongeren van 11 tot 18 jaar met moeilijk verstaanbaar gedrag op Het Westerhonk. Stien en haar collega’s proberen deze jongens een thuis te bieden in een huiselijke omgeving. “Als ik ’s morgens binnenkom en een van de jongens staat vol enthousiasme klaar om me een knuffel te geven, kan mijn dag niet meer stuk.”

Functie

“Als integraal begeleider A help ik jongeren op weg die vaak beschadigd zijn door wat zij in het verleden meegemaakt hebben. Het is niet altijd makkelijk en soms escaleert het. Ik besef me dan dat zij hier niets aan kunnen doen en probeer het in alle rust op te lossen. Gewoon zijn en er zijn, dat is belangrijk voor ze.”

Mijn drijfveer

“Hiervoor heb ik tien jaar bij Albert Heijn gewerkt in de kantine. Daar zorgde ik voor de lunch en dekte elke dag een gezellige tafel met steeds weer een speciaal broodje, naast het standaard assortiment. Daarnaast heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en werkte ik als clown. Toen ik via een kennis een keer als clown op mocht treden op Het Westerhonk wist ik het: hier wil ik werken. Ik heb altijd al een klik gehad met mensen met een verstandelijke beperking, maar toen was het voor mij duidelijk. Na 10 jaar Albert Heijn was het tijd voor wat nieuws, dus toen drie jaar geleden de vacature bij Het Westerhonk kwam als woningassistent heb ik meteen gesolliciteerd.”

Mijn jongens

“Na een tijdje op de woning als assistent gewerkt te hebben, wilde ik meer. Ik ben de opleiding Dienstverlening, helpende zorg en welzijn gaan doen bij het ROC. Hierna kon in aan de slag als begeleider. Ik heb inmiddels een hechte band met de kinderen hier. Het zijn echt ‘mijn jongens’, je gaat vanzelf van ze houden. Ik werk met een topteam, waar ik veel van geleerd heb. Samen proberen we hier een huiselijk sfeertje te creëren. De jongens kunnen knutselen, tv-kijken of gewoon lekker relaxen. ’s Middags gaan ze naar een dagbesteding op Het Westerhonk en een van de jongens gaat naar school bij het Herman Broerencollege, waar ze Voortgezet Speciaal Onderwijs bieden. Als de jongens vrolijk en met een high five de deur uitgaan, dan weet ik: zo is het goed en is mijn dag geslaagd!”

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Stien? Neem dan eens een kijkje op onze vacatures. Er zit vast iets voor je bij!