“Het is het mooiste vak van de wereld”

De enthousiaste Annette met een no-nonse mentaliteit en de bevlogen, empathisch en gedreven Pamela zijn samen met hun collega Amy een goed team. Als recruiters zijn zij dagelijks bezig met de werving en selectie van personeel van buitenaf. Annette is ooit begonnen bij het Planbureau, daarna heeft ze als intermediair bij het Flexbureau gewerkt en nu werkt ze sinds een jaar met veel plezier als recruiter. Haar ervaringen als intermediair komen haar nu goed van pas. Pamela is ooit begonnen als begeleider, de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan helpen haar ook in haar vak. Zij snapt vaak waar de kandidaat het over heeft en dat helpt haar om een match te maken: “Het is belangrijk dat ik de juiste vragen kan stellen en de kandidaat de ruimte biedt om de juiste antwoorden te geven.”

Waarom zijn jullie recruiter geworden?

Annette: “Omdat het heel leuk is om een match te kunnen maken tussen de kandidaat en een manager zorg en om mensen op weg te helpen en met ze mee te denken om zo de juiste plek voor ze te vinden.”
Pamela: “Het is het mooiste vak van de wereld. Ik vind het geweldig om samen met de kandidaat te onderzoeken waar diegene het beste past, zodat hij of zij op de juiste plek komt. Soms blijkt die plek er niet te zijn en daar ben ik dan ook eerlijk in. Als we het gesprek maar wel af kunnen sluiten met een fijn gevoel.”

Wat doet een recruiter?

Annette en Pamela: “Werving en selectie. Voor jong en oud, iedereen is welkom om te solliciteren. Als we een vacature hebben, stellen de tekst op in overleg met de manager zorg en plaatsen deze online. Als er reacties komen kijken wij of de kandidaat voldoet qua opleidingen en ervaringen en dergelijke, de zogenaamde harde criteria. Dan gaan wij de voorselectie doen. We kijken ook naar wat de kandidaat wil, maar zeker ook wat bij diegene past. Dat hoeft niet altijd te zijn wat hij of zij op dit moment doet. Door middel van vragen stellen en bijvoorbeeld een keertje meelopen zoeken we de juiste plek. Soms reageert iemand bijvoorbeeld op een vacature voor begeleider van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, maar blijkt uit het gesprek dat dat helemaal niet past. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn binnen Het Westerhonk. We wijzen iemand nooit zomaar af.”

Naar wie zijn jullie op zoek?

Annette en Pamela: “Naar enthousiaste mensen met een zorgdiploma op minimaal mbo3-niveau die passie hebben voor de zorg en heel graag hier willen werken. Die graag voor anderen willen zorgen en geduld hebben. Een zorgdiploma is belangrijk, maar je hoeft niet persé ervaring te hebben in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid als je hier komt werken, maar goed begeleid en ingewerkt. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om diverse opleidingen te volgen die je nodig hebt om met deze doelgroep te werken.”

Jullie organiseren speeddates en live chats tijdens de Ontdekdezorg Week, wat houdt dat in?
 

Annette en Pamela: “Tijdens de speeddates gaan wij en de intermediairs van het Flexbureau in gesprek met potentiële kandidaten voor een baan op Het Westerhonk. Dat kan voor een functie als begeleider zijn op een vaste woning, maar misschien ben je wel meer geschikt als flexer, waarbij je op verschillende woningen werkt. Samen kijken we kijken naar het totaalplaatje en de wens van de kandidaat. Je kunt je aanmelden voor de speeddates hiervoor met je cv via https://www.sheerenloo.nl/vacatures/op-zoek-naar-een-baan-in-de-zorg-kom-online-speeddaten-bij-het-westerhonk-872437. Wij maken vervolgens een selectie op basis van de harde criteria en plannende afspraken in voor de speeddates op dinsdag 23 en vrijdag 26 maart.

Tijdens de live chats op facebook vertelt Pamela over de Ontdekdezorg Week en alles over werken bij Het Westerhonk. Als je dan enthousiast bent geworden, kun je je nog inschrijven voor een speeddate. De Live chats zijn op maandag 22 maart van 12.00 tot 12.30 uur op www.facebook.com/werkenbijsheerenloo en op donderdag 25 maart van 12.00 tot 12.30 uur via www.facebook.com/hetwesterhonk. Op donderdag richten we ons vooral op zorgprofessionals met jarenlange ervaring in de zorg die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.”