“Juist de diversiteit aan cliënten maakt dat ik me mezelf blijf ontwikkelen”

De energie en het plezier straalt af van Yara (23) als zij je een inkijkje geeft op haar werk bij de buitenlocatie Veldvreugd in Schipluiden. Zij begeleidt en verzorgt hier twaalf ouder wordende cliënten in twee aan elkaar geschakelde woningen. De ene bewoner is meer zelfstandig en kan zich beter uitdrukken dan de andere. Yara: “Juist deze diversiteit aan cliënten maakt het voor mij zo leuk, daardoor blijf ik mezelf ontwikkelen. We hebben drie diensten: de dagbesteding, een vroege en avonddienst. Mijn voorkeur had de late dienst, want dat goed past bij mijn privésituatie. Wij zorgen als team voor een fijne goede dag. De bewoners worden overal bij betrokken om zoveel mogelijk mee te beleven. Zelf geef ik graag iets meer. Ik maak graag een lolletje om hen te laten stralen en ik zorg voor hun nagels, de haartjes en een lekker crèmepje voor het slapen gaan.”

Mieke (68) woont hier nu twee jaar en vindt het leuk bij Yara en haar collega's. Ze heeft een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze houdt van breien, diamond painting en Ajax kijken. Mieke kan naar een creatieve dagbesteding op woonzorgpark Het Westerhonk, maar andere bewoners hebben dagbesteding aan huis. Daarvoor is een dagschema gemaakt met gemixte groepen zodat ze elkaar beter leren kennen. De begeleiders zorgen voor dagelijks vers eten, maar wat keukenhulp van de bewoners wordt op prijs gesteld. Zo kunnen ze wat leren maar ook gelijk ruiken en proeven van het avondmaal. Mieke helpt graag ook, ze haalt de afwasmachine leeg of zet de koffie; fijn is dat!

Yara werkt vijf jaar bij 's Heeren Loo. Eerst op het woonzorgpark en sinds drie jaar op Veldvreugd. “Ik vind het onwijs leuk hier. Fijn ook dat 's Heeren Loo als goede werkgever je de kansen biedt om verder te groeien door opleidingen en trainingen binnen of buiten de organisatie. Nee, ik heb absoluut geen reden om hier weg te gaan. De bewoners zouden me veel te veel missen, en ik hen.”