Dagbesteding Monster Werken Terrein en Groen

Leerwerkplekken (dagbesteding) in het Westland

Zoek je een zinvolle leer- en werk plek waar je lekker je handen uit de mouwen kunt steken? Bij het groenonderhoud, de (moes)tuin, houtbewerking in de horeca of op een milieupark? Bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster en op onze buitenlocaties helpen wij jou verder. Samen met andere mensen met een licht verstandelijke beperking ga je aan de slag en leer je nieuwe dingen. Je kunt kiezen wat je het liefst wilt doen en wat bij jou past.

Welke werkplek je ook kiest, er is altijd een begeleider in de buurt. Deze begeleider legt je dingen uit of doet ze voor. Ook kun je bij hem of haar terecht met vragen. We kijken naar wat je al kan. En samen met jou en je ouders maken we een plan voor wat je wil leren. Als je op de ene werkplek bent uitgeleerd, kun je doorstromen naar een andere werkplek. En als je daaraan toe bent, bereiden we je voor op werk bij een gewoon bedrijf. Ook kun je trainingsprogramma’s volgen en certificaten halen. Zo leer je om je werk goed en veilig uit te voeren. Van jou verwachten we dat je op tijd komt, goed meewerkt en er een mooie werkdag van maakt.

In Monster, 's Gravenzande en Den Haag hebben we ruime keuze in dagbestedings-, leer- en werklocaties.

Jermain vertelt over de Bosroos

“Ik ben een vrolijke man van 26 jaar en woon op Het Westerhonk. Mijn hobby's zijn voetbal, voetbal kijken en FIFA spelen op de Playstation. Ik werk bij de Bosroos. Ik ga daar op de fiets naar toe. Er is van alles te beleven op de Bosroos en elk seizoen heeft zijn eigen werkzaamheden. In de herfst veeg ik bladeren, ruim de moestuin op, spit de grond om en haal onkruid weg. Ook help ik met het maken van vogelhuisjes en plantenbakjes. Het leukste vind ik het om een praatje te maken met de klanten, om mee te helpen in de tuin of mooie dingen van hout te maken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de Bosroos!”

Voor wie

Wij bieden mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Voor (jong)volwassen met een licht verstandelijke beperking en/of andere belemmeringen in hun ontwikkeling. Of (jong)volwassen die op een bepaald moment vastlopen in hun leven. Ook voor degene die niet mee kan komen op het reguliere onderwijs of werk zijn er veel mogelijkheden. Wat de problemen ook zijn, wij kijken altijd verder naar wat iemand wel kan en wat de manieren zijn om te kunnen ontwikkelen. Voorop staat dat we iedereen verder willen helpen.

Jobcoaches

De jobcoaches zijn vanaf het moment van aanmelding betrokken. Zij kijken samen met jou welke locatie het beste bij je past. Dit kan een locatie zijn op woonzorgpark Het Westerhonk of een buitenlocatie. Als er een geschikte plek is gevonden ondersteunen de begeleiders van de locatie je tijdens het werk.

Leren op een (arbeidsmatige) dagbestedingsplek

  • Op verschillende locaties bieden wij (arbeidsmatige) dagbesteding. We hebben 250 leerwerkplekken op het woonzorgpark en buitenlocaties. Denk hierbij aan branches zoals horeca, groenonderhoud, dierverzorging, houtbewerking, creatief en administratie. Er zijn onder andere mogelijkheden bij de ECO-street, Belevingstuin de Bosroos, Informatiepunt Receptie, FC ’s-Gravenzande, Atelier TOP en Kadowinkel de Hooge Hoed. Hier kun je de vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Om samen te werken aan perspectief, leren we je meer dan alleen de vaardigheden die nodig zijn om binnen de dagbesteding te werken.

  • De locaties Houtbewerking Stoer, Terrein & Groen, restaurant Samen en Duinboerderij Willemshoeve zijn erkende leerwerkplekken. Hier heb je de mogelijkheid om naast het werk een brancheopleiding te volgen. Dit kan bij de Academie voor Zelfstandigheid. 

    We bieden verschillende brancheopleidingen aan: Assistent Facilitair, Assistent Logistiek, Assistent Groen en Woonhulp. Met de brancheopleiding kun je een certificaat of diploma halen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, maar biedt ook perspectief voor doorstroommogelijkheden.

  • Vanuit een leerwerkplek is het mogelijk om door te stromen naar een andere werkplek. Dit kan vrijwilligerswerk of betaald werk zijn. De mogelijkheden van de (jong)volwassenen zijn leidend. Op basis hiervan kunnen vervolgstappen worden gemaakt, zoals het doorstromen naar een vaste baan.

    Terugkeren naar een leerwerkplek kan ook. We kijken samen wat passend is voor de (jong)volwassene. Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen een prettige werk- of leerplek wordt gevonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of iemand aanmelden? Onze jobcoaches Raymond en Elmar staan voor je klaar om je verder te helpen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Het Westerhonk. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Het Westerhonk

Neem contact op